Tüketici Hakları Günü

Tüketici Hakları Günü dolayısıyla, Ticaret İl Müdür Vekili ve İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Abdulhafiz...

Tüketici Hakları Günü dolayısıyla, Ticaret İl Müdür Vekili ve İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Abdulhafiz Bozdağ, Tüketiciyi Koruma Derneği Uşak Şube Başkanı Utku Demiröz ve yönetimi Vali Mehmet Ufuk Erden’i makamında ziyaret etti.

Ticaretin globalleştiği ve dünyanın büyük bir tek pazar haline geldiği günümüzde tüketici haklarının büyük önem arz ettiğini, evrensel tüketici haklarını kabul eden pek çok ülkede 15 Mart günü "Tüketici Hakları Günü" olarak kutlandığını belirten Ticaret İl Müdürü Bozdağ, ülkemizde 1995 tarihinde yürürlüğe giren 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ile tüketicileri koruyan yasal haklara kavuştuklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Vali Mehmet Ufuk Erden, Tüketici Hakları Gününde vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi amacıyla yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Erden “Uşak Ticaret İl Müdürlüğü ile Kaymakamlıklarımız bünyesinde faaliyetlerini yürütmekte olan Tüketici Hakem Heyeti Başkanlıklarına 2012 yılında 1296 tüketici başvurusu yapılmıştır. Başvurulardan 1110’u tüketici lehine sonuçlandırılmıştır” dedi.

Vali Erden, bilinçli ve haklarını arayan tüketici sağlıklı ekonominin temeli olduğunu, vatandaşlarımızın her ürünün faturasını, garanti belgesini, Türkçe kullanma kılavuzunu talep etmesi gerektiğinin önemine değindi. Vali Erden “Tüketiciye kaliteli mal ve hizmet sunulması yasal bir yükümlülüktür, satılan ayıplı mal geri alınmaz dönemi artık kapanmıştır. Tüketici Hakem Heyetimize, ALO 175 Tüketici Hattımıza ve BİMER aracılığıyla yapılan başvurulara en kısa sürede cevap verilmektedir” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: