"Tüketici Hakları Ve Bilinçli Tüketici" Konferansı

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, tüketim alanının, ucu bucağı olmayan bir alan olduğunu bildirdi.

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, tüketim alanının, ucu bucağı olmayan bir alan olduğunu bildirdi.

Çakar, Bozüyük Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda, derneğin Bozüyük Şubesi ile Zehra Ulusal İlkokulu ve Ortaokulu'nca düzenlenen "Tüketici Hakları ve Bilinçli Tüketici" konulu konferansta, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kabul edilen "Evrensel Tüketici Hakları" kapsamında tüketicilerin bazı haklarının bulunduğunu söyledi.

Tüketicilerin, temel gereksinimlerinin karşılanması, sağlık ve güvenliğin korunması, ekonomik çıkarların korunması, bilgi edinme ve eğitilme, zararların karşılanması, temsil edilme ve sağlıklı bir çevrede yaşama hakları bulunduğunu dile getiren Çakar, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Tüketim alanı, ucu bucağı olmayan bir alan. Yurdumuzu ve dünyanın her köşesini kendi evi gibi gören, her çeşit savurganlık ve israfın karşısında olan kişi, bilinçli tüketicidir. İçinde katkı maddesi olan bir şey yenip içilmez. Türkiye'de 10-15 yaşındaki çocuklarda kalp hastalığı, kemik erimesi, yüksek tansiyon görülüyor. Bu hastalıklar eskiden yaşlılarda görülüyordu. 15 yaşındaki bir çocukta kemik erimesi varsa bunun nedeni bilinçsiz tüketime bağlı asitli içeceklerin tüketimidir. Para vererek katkı maddeli sağlıksız şeyleri yediğiniz zaman evde annenizin pişirdiği sağlıklı yemekleri yemez oluyorsunuz. İsteseniz de daha sonra sağlıklı yiyecekleri yiyemiyorsunuz. Bu sağlıksız yiyecekler, uyuşturucu gibi sizde bir damak tadı oluşturuyor."

Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: