Tüketici Hareketi Deneği Genel Başkanı Nazlı: "AVM'lerde Denetimler Artırılmalı, Kullanım Tarihigeçmiş Ve Bozuk Gıda Ürünü Satan Yerler Belirlenerek Teşhir Edilmesi, Gıda Terörünü Önleyecektir"

Tüketici Hareketi Derneği Genel Başkanı Ali İhsan Nazlı, AVM'lerde denetimlerin artırılmalısı gerektiği, kullanım tarihi geçmiş ve bozuk gıda ürünü satan

Tüketici Hareketi Derneği Genel Başkanı Ali İhsan Nazlı, AVM'lerde denetimlerin artırılmalısı gerektiği, kullanım tarihi geçmiş ve bozuk gıda ürünü satan yerler belirlenerek teşhir edilmesinin, gıda terörünü önleyeceğini bildirdi.

Nazlı, yaptığı yazılı açıklamada, denetim yetersizliğinin halk sağlığını tehdit ettiğini ve denetim boşluğunun ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti.

Gıda Tarım ve Havyacılık İl Müdürülüğü'ne, AVM'lerde kullanım tarihi geçmiş bir çok ürünlerin satıldığına dair şikayetlerin geldiğini açıklayan Nazlı, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Yeterli denetimin yapılmaması ve cezai yaptırımın uygulanmamasından dolayı büyük alışveriş merkezlerimiz de tarihi geçmiş ürünlerin satışı yapılabilmektedir. AVM'lerde dahi durum bu halde iken, nispeten daha küçük market ve bakkallardaki durumu düşünmek dahi istemiyoruz. Bu durumlardan yine zararlı çıkan tüketici olacaktır. Zor şartlarda hayatını devam ettiren ve çalışan insanlarımıza devlet yetkililerinin sosyal devlet anlayışı içinde süratle hareket, ederek denetim zafiyetini ortadan kaldırmaları ve gerekli tedbirleri almaları gerekmektedir. AVM'lerde denetimler artırılmalı, kullanım tarihi geçmiş ve bozuk gıda ürünü satan yerler belirlenerek teşhir edilmesi, gıda terörünü önleyecektir"

Muhabir: Hadi Şengül

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz