Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri Bölgesel Toplantısı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanı Yakup...

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanı Yakup Güzel, tüketici sorunları hakem heyetlerinin iş yükünün her geçen gün arttığını söyledi.

Adana Ticaret İl Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde Mersin, Osmaniye ve Hatay illerini de kapsayan il ve ilçe tüketici sorunları hakem heyeti başkan, üye ve raportörlerine yönelik ‘Bölgesel Eğitim Programı’nın Adana ayağı Adana Sanayi Odası’nda düzenlendi.

Eğitim programında konuşan Daire Başkanı Yakup Güzel, tüketici sorunları hakem heyetlerinin iş yükünün her geçen gün arttığını belirterek, “Hakem heyetleri bin 191,52 TL'ye kadar bağlayıcı karar verebilmekte ve bu kararlara karşı Tüketici Mahkemeleri'ne itiraz edilebilmektedir. Bu nedenle verilen kararların hukuka uygun olması ve uygulama birliğinin sağlanması büyük önem arz etmektedir. İl ve ilçe tüketici sorunları hakem heyetlerinin başkanlarının, üye ve raportörlerin eğitimi ve tüketici sorunları hakem heyetleri arasında görüş alışverişinde bulunulması önemlidir” dedi.

Reklam
Reklam

Her ilde tüketici sorunları hakeminin bulunduğunun ancak bazı illerde şikayetlerin yoğun olduğunu bazı illerde de hiç şikayet olmadığını belirten Güzel, “Yeni alınan kararlarla artık her ile değil de şikayetlerin yoğun olduğu bölgelere heyet göndereceğiz. Böylelikle şikayetlerin yoğun olduğu bölgelerdeki yükü hafifletmiş olacağız” diye konuştu.

Eğitimde, TSHH uygulamaları ile ilgili 2012 yılı değerlendirmesi ve TSHH kararlarında karşılaşılan hukuki ve maddi eksiklikler, tüketici müracaat usul ve esasları (usul hukuku), Tüketici Bilgi Sisteminin (TÜBİS) kullanımına ilişkin hususlar, 'Tüketici' tanımı ile 'Tüketici İşlemi' tanımı ve ‘Ayıplı Mal ve Hizmetlerle’ ilgili şikayetlerde dikkat edilecek hususlar, taksitli, kampanyalı, kapıdan satışlar ve mesafeli sözleşmeler ile ilgili şikayetlerde dikkat edilecek hususlar, tüketici kredisi, kredi kartları ve abonelik sözleşmeleri ile ilgili şikayetlerde dikkat edilecek hususlar anlatıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: