Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri Eğitimi

İl Ticaret Müdürlüğü 28 Mayıs'ta 6502 sayılı konunla yürürlüğe giren tüketici haklarıyla ilgili "Tüketici sorunları hakem heyetleri eğitimi" semineri verildi.

İl Ticaret Müdürlüğü 28 Mayıs'ta 6502 sayılı konunla yürürlüğe giren tüketici haklarıyla ilgili "Tüketici sorunları hakem heyetleri eğitimi" semineri verildi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanı Yakup Güzel, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde düzenlenen eğitim seminerinde yaptığı konuşmada, tüketicinin korunmasıyla ilgili kuralların sadece tüketiciye değil, belli standartlara göre belirlendiğini söyledi. 6502 sayılı yeni tüketicinin korunması hakkında konunla birçok değişikliğin olduğunu vurgulayan Güzel, "Tüketicinin hak arama yolları kolaylaştırıldı. Değişen yeni satış yöntemleri karşısında tüketici haklarına koruma sağlanıyor. Ayrıca bürokratik işlemler azaltıldı. Hakem heyetleri başarılı olursa biz de bakanlık olarak başarılı oluruz" diye konuştu. Seminere, Tüketici Mahkemesi, Asliye Hukuk Mahkemesi, Çevre İl Ticaret Müdürlüğü ve kaymakamlık yetkilileri katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: