Tüketiciler En Çok Bankaları Şikayet Etti

Nevşehir’de Tüketici Hakem Heyeti tarafından yılın ilk 6 ayında yapılan 613 başvuru tüketici lehine sonuçlandırıldı....

Nevşehir’de Tüketici Hakem Heyeti tarafından yılın ilk 6 ayında yapılan 613 başvuru tüketici lehine sonuçlandırıldı. Tüketiciler en çok bankalardan şikayetçi oldu.

Nevşehir Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Rafet Öztürk yaptığı açıklamada, son yıllarda Tüketici Hakem Heyeti’ne yapılan başvurularda ciddi bir artış yaşandığını söyledi. Tüketicilerin kendilerine yaptığı başvuruların önemli bir bölümünü bankalar ve GSM şirketi ile aralarındaki anlaşmazlıkların oluşturduğunu ifade eden Öztürk, yapılan bini aşkın başvurudan yılın ilk 6 ayında 613’ünün tüketici lehine sonuçlandığını açıkladı.

Reklam
Reklam

Kendilerine gelen şikayetlerin yüzde 80’ni bankalar ile tüketici arasındaki anlaşmazlıklar olduğunu vurgulayan Öztürk, tüketicilerin özellikle kredi kartı aidatı, kredi dosya masrafı ve hesap kesim ücretine itiraz ettiklerini belirtti. Bankaların ardından ise tüketicilerin en fazla şikayet ettiği konunun arızalı cep telefonları olduğunu söyleyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Rafet Öztürk: “Artık tüketicilerimiz bilinçleniyor ve haklarını arıyor. Bu durum Tüketici Hakem Heyeti’ne yapılan başvurulardan da anlaşılabiliyor. Geçtiğimiz yıl 12 ayında heyet 520 şikayeti karara bağlarken bu yılın ilk 6 ayında karara bağlanan başvuru sayısı 613’e ulaştı.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: