Tüketicilere ‘indirimli Satış’ Uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Tüketiciyi yanıltmaya yönelik indirimli satış...

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Tüketiciyi yanıltmaya yönelik indirimli satış uygulamalarına çekidüzen getirilmelidir." dedi. Büyük mağazaların vitrinlerinde bitmeyen indirimli satışlar ve tasfiye ilanlarının arttığına dikkat çeken Bendevi Palandöken, firmaları depolarındaki stok malları eritebilmek için indirimli satış yöntemini yaygın olarak kullandıklarına dikkat çekti.

Palandöken, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "AB ülkelerinde indirimli satışlar belirli bir dönemde ve belirli bir sürede yapılmaktadır. Kış indirimi dönemi Ocak ayının başı ile Şubat ayının ortası, yaz indirimi ise Temmuz ayının başı ile Ağustos ayının ortasıdır. Türkiye'de indirimli ve tasfiye satışlarının belirli bir dönem ve süresi olmadığından piyasalarda bir düzensizlik oluşmakta, tüketiciler yanıltılmakta ve yanlış tüketim eğilimleri oluşturulmaktadır. Bu düzensizliğin mutlaka önüne geçilmelidir." ifadelerine yer verdi. 'İndirim yapıyoruz' denilerek tüketicilerin yanıltıldığını vurgulayan Palandöken, şu ifadeleri kullandı:

Reklam
Reklam

"Ben buna tuzak mal diyorum. Müşteriyi içeri çekmek için yanıltıcı indirim yapılıyor. Buradaki tek amaç halkımızın sırtından haksız kar sağlamaktır. Yıllarca süren tasfiye günleri gibi çeşitli yöntemlerle indirim dönemleri de uzatıldıkça uzatılıyor. Birçok mağazada 'tasfiye nedeniyle indirim' yazısını aynı mağazanın vitrininde bir yıl sonra dahi görüyoruz. Bu bir aldatmacadır. Tüketicileri psikolojik etki altına alarak, aşırı tüketime teşvik etmektedir. Ciddi firmalar da bu tür indirimlerden şikayetçidir. Kurallara uygun davranan ticari firmalar, yan dükkanlardaki kuralsız uygulamalar nedeniyle haksız rekabete maruz kalmaktan şikayetçiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: