Tüketicilerin ilginç şikayetleri

Tüketiciler Birliği, Adana Şubesi'ne gönderilen şikayet mektuplarında tüketiciler ilginç mağduriyetlerini dile getiriyor. Şikayetler arasında, bozuk tesisattan evini su basan, fırını alev alınca evi yanan, ayakkabısı ayağını vuran, mobilyası kurtlanan tüketiciler de bulunuyor.

Tüketiciler Birliği Adana Şube Başkan Yardımcısı Yakup Kölay, yaptığı açıklamada, ayda en az 70 şikayet mektubu aldıklarını belirterek, tüketiciler üreticileri mağdur ettiği için şubelerinin tüketiciler tarafından şikayet mektubu yağmuruna tutulduğunu ifade etti. Kölay, "Tüketiciler, üretici firmalar tarafından düşünülmüyor. Üretici sadece kendi malını satma derdinde. Tüketicinin zararını karşılamak içinde hiçbir hazırlığı yok. Bu nedenle üreticiden hakkını alamayan tüketici çareyi bize şikayet mektubu göndermekte buluyor" dedi.

Reklam
Reklam

Kölay, gönderilen mektupların tek tek değerlendirildiğini ve tüketicilerin mağduriyetlerinin giderilmeye çalışıldığını vurguladı.

Mektuplar arasında ilginç şikayetler bulunduğunu belirten Kölay, şunları söyledi: "Bir vatandaş 9 ay önce aldığı mobilya takımının kurtlandığını, üretici firmaya başvurduğu halde sorunun giderilmediğini, mobilyaya sanki kendinin kurt koymuş gibi muamele gördüğünü anlatıyor. Oysa ki, mobilya takımı vernikli olduğu için kurdun sonradan girmesi mümkün değil.

Bir başka ilginç mektup ise bir vatandaşın satın aldığı yeni buzdolabı bir ay içerisinde 10 kez bozuluyor. Ancak firma bir türlü buzdolabının arızasını bulup tamir edemiyor. Vatandaşta çareyi buzdolabını çöpe atmakta buluyor. Klima alan bir vatandaş ise elektriğin voltunun 160 olmasından dolayı klimayı bir türlü kullanamıyor. TEDAŞ'a başvuruyor ama kimse ilgilenmiyor.

Bir başka mektupta ise vatandaşın bir hafta önce aldığı fırın ilk denemede alev alıyor ve evde yangın çıkıyor. Üretici firmaya başvuran vatandaş, fırının yanlış kullanılmadan dolayı yandığı yanıtını alıyor. Ayakkabı alan bir vatandaş ise ayakkabının ayağını vurduğunu, bu ayakkabıyı değiştirme imkanı olup olmadığını soruyor. Bir başka vatandaş ise evine 4 yıl önce su tesisatı döşetiyor. Ancak tesisat her taraftan su akıtmaya başlıyor. Başvurduğu firma, incelemelerde bulunup arızanın kendilerinde olmadığını söylüyor. Vatandaş ise evinin sular içinde kaldığını ne yapması gerektiğini soruyor."

Reklam
Reklam