Tüketiciyi Bilinçlendirmek Için Dilekçe Örneği Dağıttı

Sivas'ta Tüketici Mahkemesi'nin elektrik faturalarına yansıtılan "kayıp-kaçak, sayaç okuma, perakende satış hizmeti, iletim sistemi ve dağıtım" bedellerinin kendisine iadesine ve

Sivas'ta Tüketici Mahkemesi'nin elektrik faturalarına yansıtılan "kayıp-kaçak, sayaç okuma, perakende satış hizmeti, iletim sistemi ve dağıtım" bedellerinin kendisine iadesine ve o bedellerin bir daha faturaya yansıtılmamasına karar verdiği bir vatandaş, Cumhuriyet Meydanı'da dilekçe örneği dağıttı.

Emekli ilköğretim müfettişi Abdullah Çakır, elektrik faturalarına yansıtılan "kayıp-kaçak, sayaç okuma, perakende satış hizmeti, iletim sistemi ve dağıtım" bedellerinin haksız olduğunu belirterek, Tüketici Mahkemesi sıfatıyla Sivas 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kendisini haklı bularak, bu bedellerin iadesine ve bir daha faturaya yansıtılmamasına karar verdiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Mahkeme kararıyla ödemiş olduğu bedelleri geri aldığını ve bundan sonraki faturalarına bu bedellerin yansıtılmayacağını dile getiren Çakır, tüm vatandaşların aynı bilinçle haklarını araması için hazırladığı dilekçe örneğini Cumhuriyet Meydanı'nda dağıttı.

Çakır, şunları kaydetti:

"Ben her vatandaştan Çedaş'ın yüzde 25 fazla para aldığını gördüm. Bir sene önce Çedaş'a müracaat ettim, müracaatımı reddettiler. Ardından Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne müracaat ettim. Hakem heyeti benim lehime karar verdi. Çedaş, beni mahkemeye verdi. Mahkemeyi kazandım ve paramı aldım. Ödediğim paraları aldım. Bundan sonra da bu fazla parayı haraç olarak ödemeyeceğim. Vatandaş da bundan faydalansın diye bu örnekten 10 bin tane bastırdım. Şimdi de dağıtıyorum."

Muhabir: Seyit Ahmet Eksik

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: