TÜKODER Şu Başkanı Kalyoncu'dan Ekmek Zammına Tepki

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Samsun Atakum Şube Başkanı Cafer Kalyoncu, İstanbul’da ekmek fiyatının 1 liraya...

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Samsun Atakum Şube Başkanı Cafer Kalyoncu, İstanbul’da ekmek fiyatının 1 liraya çıktığını belirterek, zammın önümüzdeki dönemde Türkiye’deki bütün illerde uygulanacağını öne sürdü.

Cafer Kalyoncu, İstanbul’da ekmek fiyatının 1 liraya yükseltilmesine tepki gösterdi. Yapılan zammın önümüzdeki dönemde Türkiye’deki bütün illerde uygulanacağını iddia eden Kalyoncu, “10 yıl önce ekmek fiyatı 15 kuruştu bugün ise 1 lira. AK Parti’nin enflasyon oranı tek hanelere düşmesine rağmen vatandaş daha fazla borçlu, daha fazla zamlarla karşı karşıya kalıyor.“ dedi.

Reklam
Reklam

Ekmek fiyatlarının yükseltilmesi konusunda fırıncılara kabahat bulmadığını savunan Kalyoncu, “Devlet kendi uyguladığı politika sonucunda ekmek üretiminde kullanılan ürünler pahalı durumda. Devlet bu ürün fiyatlarını aşağıda tutamadığı için ekmek fiyatı pahalı. Devlet bu konuda politika üretmelidir. Bir adet ekmeğin fiyatı 60 kuruşu geçmemelidir.“ diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: