TÜKODER'den vatandaşa uyarı

ZONGULDAK (İHA) - Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Başkanı Kadir Elik, alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar konusunda vatandaşları uyardı.

TÜKODER Ereğli Şube Başkanı Kadir Elik yazılı bir açıklama yaparak, yaz aylarında daha çok artan kapıdan satışlara karşı tüketicileri uyararak, "Özellikle bahar ve yaz aylarında kapıdan satışlar hızla artmaktadır. Satışa sunulan ürünler genellikle kalitesiz, tanınmamış, servis imkanı olmayan ve halkımıza pahalıya satılan ürünlerdir. Bu satışlarda temiz duygulu insanlarımız aldatılmakta, çekiliş yapıyoruz, hediyeler veriyoruz ifadeleri ile basit sorularla ve sahte çekilişlerle kandırılmaktadırlar. Ayrıca bazı firmaların satış sözleşmelerindeki adresleri de doğru değildir. Özellikle tarihsiz ve eski tarihli sözleşmeleri imzalamayın. Kapıdan satışlarda 7 gün içinde hiçbir gerekçe göstermeden satın almaktan cayma hakkına sahip olabilirsiniz. Ancak cayma bildirimini sözlü veya telefonla değil, mutlaka iadeli taahhütlü mektup veya noter aracılığı ile yapın ve TÜKODER'e başvurun. Satıcı 10 gün içinde sizden aldığı parayı, kıymetli evrakı, sizi borç altına sokan her türlü belgeyi iade etmek ve 20 gün içinde de malını geri almak zorundadır" dedi.

Reklam
Reklam

Tüketicilerin aldıkları malları iyi düşünerek almaları gerektiğini de kaydeden Çelik, şöyle devam etti:
"Bir mal veya hizmet satın alırken iyi düşünülmeli, iyice araştırılmalıdır. Sonradan üzülmemek ve gereksiz uğraşmamak için çok aceleci olunmamalı, hemen karar verilmemelidir. Aldanmamak için en küçük bir kuşku ve tereddüt durumunda kesinlikle o alışveriş yapılmamalıdır."