TÜLOMSAŞ: İş Yeri Hekimliği Ihalesindeki Iddialar Gerçeği Yansıtmıyor

Eskişehir'de faaliyet gösteren Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş (TÜLOMSAŞ) tarafından, kurumun internet sitesinden duyurulan...

Eskişehir'de faaliyet gösteren Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş (TÜLOMSAŞ) tarafından, kurumun internet sitesinden duyurulan iş yeri hekimliği ihalesinin basın organları tarafından ‘ilginç ihale’ olarak değerlendirmesine, TÜLOMSAŞ’tan cevap geldi. İhalenin yasal yollardan yapıldığını belirten Genel Müdür Yardımcısı Ali Yaşar Nal, Sağlık Bakanlığı’na başvurunun sonuçsuz kalması nedeniyle böyle bir yöntemin uygulandığını söyledi.

TÜLOMSAŞ, kurumda tam zamanlı çalışacak iki iş yeri hekiminin alımı için ihale ilanı yayımladı. Şirketin web sitesinde 'yapılacak ihaleler' başlığı altında rulman, lokomotif malzemesi, pompa, montaj işi, boya gibi ihale ilanlarının yanı sıra 'iş yeri hekimliği' ihalesi de yer aldı. Basın yayın organları ve internet medyasında 'İlginç ihale' şeklinde yer bulan haber için TÜLOMSAŞ’tan iddialara cevap geldi.

Reklam
Reklam

Genel Müdür Yardımcısı Ali Yaşar Nal tarafından yapılan açıklamada; haberlerde, ihalenin “lokomotif malzemesi” ihaleleriyle aynı sitede yer aldığı, doktorların metalaştırıldığı, hekimliğe itibar kaybettirildiği, hekim emeğine saygı gösterilmediği, bu yöntemin doktorluk mesleğini sömürme amaçlı olduğu gibi iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

TÜLOMSAŞ’ın, yasa gereği çalışanlarının iş sağlığı hizmetlerini karşılamak zorunda olduğunu kaydeden Nal, şirket çalışanlarının iş sağlığı hizmetlerinin, Sağlık Bakanlığı’ndan talep yoluyla yahut ihale yoluyla sağlandığını söyledi. Sağlık Bakanlığı’ndan hekim talebinde bulunulduğunu ifade eden Nal, bu talebin karşılanmadığına değindi. “Talebin karşılanamaması üzerine Kamu İhale Yasası’nın verdiği yetkiyle iş yeri hekimliği hizmetlerinin karşılanması için ihaleye çıkılmıştır.” diyen Nal, bu yöntemin sadece TÜLOMSAŞ’ın uyguladığı bir usul olmadığını ve bugüne kadar birçok kamu kurum ve kuruluşunun da iş yeri hekimliği hizmetlerini ihale yoluyla temin ettiğini kaydetti. Genel Müdür Yardımcısı Ali Yaşar Nal, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

“Bir kamu kuruluşunda iş sağlığı hizmetlerinin nasıl temin edileceği, Türk Tabipler Birliği’nin ve tabip odalarının bilgisi dâhilindedir. Çalışanların sağlık hizmetinin karşılanması amacıyla yapılan bir hizmet alımına, doktorluk mesleğine, kariyerine yapılan bir saygısızlık anlamı yüklenmesi anlaşılamamaktadır. Bir kurumun ihale ilanı elbette kendi sitesinde ve ihale haberlerinin yer aldığı bölümde yayınlanacaktır. Bundan, kötü niyet yahut sömürü niyeti çıkarmak iyi niyetle tevil ve telif edilemez. Söz konusu haberlerle ilgili yasal haklarımız mahfuzdur.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: