Tulum, Yükselen Fiyatıyla Kaşar Peynirine Rakip Oldu

Kars'ta sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan tulum peynirine talebin artması, geçen yıla oranla fiyatları iki katına çıkardı.

Kars'ta sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan tulum peynirine talebin artması, geçen yıla oranla fiyatları iki katına çıkardı. Özellikle kış mevsiminde sık tüketildiği için sonbaharda stoklanan tulum peynirine talep yoğun olunca, yükselen fiyatıyla kaşar peynirine rakip oldu. Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Nesim Gök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde tulum peynirine talebin fazla olduğunu ve fiyatları arttığını, 16 liraya kadar çıktığını söyledi. Kent merkezinde satıcıların tulum peyniri yetiştirmekte zorlandığını ifade eden Gök, "Gerek bu bölgeden gerekse batı illerinden büyük talep var. Bu da fiyat artışına neden oldu. Şu an itibarıyla kaşar peyniri ile aynı fiyattan satılıyor" dedi. Fiyatların düşmesi gerektiğini ifade eden Gök, şunları kaydetti: "İnşallah biraz ucuzlar da bu lezzet herkesin sofrasında yer alır, kış boyunca vatandaşımız ağız tadıyla tüketir. "Geçen yıl 8-12 liradan satılan tulum peynirinin fiyatı, talep fazla olduğu için bu yıl 16 liraya kadar yükseldi. Kaşar peyniri de geçen yıl 12-15 liradan satılırken, bu yıl kalitesine göre 14-17 liradan satılıyor. Yöresel tulum peynirimiz, tescilli lezzet kaşar peynirine rakip oldu." Süt mamulleri satan Hasan Aslan da tulum peyniri ihtiyacını karşılamak için köylere sipariş verdiklerini ifade ederek, "Bu sene kış mevsimi öncesinde tulum peyniri çok satılmaya başladı. Günde ortalama 50 kilogram tulum peyniri satılıyor. Kalitesine göre, kilosu 12-16 liradan alıcı buluyor. Kaşar peynirini de aşağı yukarı aynı fiyattan satıyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: