Tüm Bel-sen İzmir 1 Nolu Şubesi Hakkını Arıyor

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SAN) İzmir 1 Nolu Şubesi, düzenlediği...

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SAN) İzmir 1 Nolu Şubesi, düzenlediği basın toplantısında, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 13. yılında yaşamını yetiren yaklaşık 20 bin kişiyi andı, haklarını aradı. Basın toplantısı, 17 Ağustos Marmara Depremi’nde yaşamını yitiren 20 bin kişiyi anmak için bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak başladı. Sivil Savunma Derneği Temsilcisi Servet Ertaş, “Bugün yıldönümü olan ve bir doğa olayının felakete dönüştüğü 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde, resmi raporlara göre 17.480, resmi olmayan bilgilere göre yaklaşık 50.000 insanımız yaşamını yitirmiştir. Richter ölçeğine göre, 7.4 şiddetindeki Marmara Depremi, gerek büyüklük, gerek etkilediği alanın genişliği, gerek sebep olduğu can kaybı ve maddi kayıplar açısından son yüzyılın en büyük depremi olmuştur. Bir daha aynı acıların ve felaketlerin yaşanmaması için afetlere karşı tedbirler alınmalı. Bilime, akla, tekniğe ve mühendislik ilkelerine aykırı uygulamalardan kaçınılarak düzgün konutlar inşa edilmesi gerekiyor” dedi.

Reklam
Reklam

HAKKIMIZI İSTİYORUZ

Sivil Savunma Genel Müdürlüğü’nün kapatılmasından sonra illerde bulunan sivil savunma çalışanlarının kaderine terk edildiğini söyleyen Ertaş, şöyle konuştu: “Genel müdürlüğümüzün kapanması sonrası İzmir İl Özel İdaresi’ne bağlanan İzmir sivil savunma çalışanları idare tarafından kabullenilmedi. Sivil savunma çalışanlarına ayrılması gereken bütçe İzmir İl Özel İdaresi tarafından kurumumuza aktarılmıyor. Şu an tüm çalışanlar büyük bir mağduriyet içinde. 8 aylık alacağımız kişi başı 4.400 TL, 160 kişinin toplam alacağı 300 bin TL’yi bulmaktadır. Biz bu sorunu mahkeme yoluyla değil, oturup görüşerek çözmek istiyoruz. Sayın İzmir Valisi Cahit Kıraç’tan önceden bize yardım ettiği gibi şimdide bu konuda destek olmasını istiyoruz.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: