Tüm cilt tiplerine özel maske tarifleri

Evde hazırlayabileceğiniz pratik ve etkili maskelerle cildinizi güzelleştirin.

Eğer, yağlı cilt tipi yüzünden sivilce ve siyah noktalardan, kuru bir ciltten ve karma cilt tipi yüzünden bölgesel yağlanmadan şikayetçiyseniz, o zaman bu, evde uygulayabileceğiniz, pratik maske tarifleri tam size göre. İşte, birbirinden etkili cilt maskesi tarifleri.


Kuru cilt tipi

Kuru ciltler için hazırlanacak yüz maskeleri yüzü ölü cilt hücrelerinden temizler. Çünkü kuru ciltler yağlı ciltlere oranla daha hassas bir yapıya sahiptir.Cildinizi nemlendirmek için ihtiyacınız olan malzemeler zeytinyağı, bal ve 1 yumurta sarısı. 3-4 kaşık zeytinyağını 3 çay kaşığı bal ve yumurta sarısı ile iyice karıştırarak yüzünüze sürün ve 20 dakika bekletin. Daha sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın.

Reklam
Reklam

Rendelenmiş salatalığa bir kaç damla limon suyu damlatın. Yüzünüze ve boynunuza uygulayın. 20 dakika sonra ıslak pamukla temizleyin ve yüzünüzü ılık suyla yıkayın.


Yağlı cilt tipi

Yağlı ciltlerde, cilt parlamaları, sivilce ve siyah noktalar oluşur. Yağlı ciltlerler baş etmek için yüzünüze düzenli olarak bakım yapmalısınız. Bunun için de çeşitli maskeler uygulamanız gerekir.


Bir tatlı kaşığı bal, beş damla limon suyu ve biraz da süt . Tüm malzemeleri bir kabın içinde iyice karıştırın. Krem kıvamına geldiğinde yüzünüze uygulayın ve yarım saat bekleyin. Daha sonra cildinizi ılık suyla durulayın.


Ayrıca, peeling ve buhar banyosunu deneyin. Asla makyajınızı temizlemeden uyumayın.


Karma cilt tipi

Cildinizin hem yağlı hem de pul pul ve kuru bir görüntüsü varsa karma cilt tipindensiniz demektir. Evde hazırlayacağınız maskelerle bu dertten kurtulmak ve cildinizi güzelleştirmek mümkün.


Bu tür ciltler için 3-4 yemek kaşığı toz haline getirilmiş yulaf ezmesi ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını kullanabilirsiniz. Malzemeleri karıştırdıktan sonra, yüzünüze uygulayıp 10 dakika bekleyin. Daha sonra ılık suyla durulayın.

Reklam
Reklam

Karma ciltlere elma suyu da sürebilirsiniz. Elma suyu, cildin gözeneklerini sıkılaştırır.


Kil, iki damla zeytinyağı ve limon suyunu iyice karıştırın. Karışımı özellikle yağlı bölgelere sürebilirsiniz. On beş dakika kadar bekleyip, cildinizi yıkayın.

Canlandırıcı cilt maskesi nasıl yapılır? İşte tarifi!