Yüksek Makine Mühendisi Mehmet Halit Calayır, robot eğitim ekipmanları ile genç neslin zekasının geliştirilerek, ufuklarının açıldığını, dünya çapında birçok eğitim kurumunda da robotik dersler verildiğini belirtti.
3 yaşından itibaren kullanılabilecek farklı robotik eğitim ekipmanlarının, özellikle çocukların eğlenmesine yönelik zeki robotların yanında, eğitim müfredatına ve yaş grubuna göre farklı üniteler içerdiğini açıklayan Gilbo Teknoloji Genel Müdürü Yüksek Makine Mühendisi Mehmet Halit Calayır, “Böcek şeklinde değişik yaş gruplarına yönelik ürünlerimiz bulunuyor. Bunlar önüne engel geldiğinde yönünü değiştirebilen akıllı oyuncaklar. İlköğretim ve ortaöğretim seviyesine kadar çok farklı robotik uygulama eğitimlerimiz mevcut ve liseden sonrada üniversite hatta doktora seviyesine kadar eğitim robot ekipmanları bulunuyor. Genç nesillerin zekasını geliştirerek, ufuklarını açan bir sistem eğitim kurumlarına eklenmiş oluyor” diye konuştu.
ARAŞTIRMACI GENÇ NESİL YETİŞİYOR
Eğitim kurumlarının ve üniversitelerin kendilerini gururlandırdıklarını, ulusal ve uluslar arası birçok yarışmada ekipmanları ile derece elde ettiklerine dile getiren Calayır, “Üniversitelerimizin ürünlerimiz ile yapılmış çok özel çalışmaları, uluslararası boyutlarda makale çalışmalar var. Dünyanın bir çok yerinde yapılan araştırmalarda artık eğitim sisteminin genç nesillere yeterli olmadığı araştırmacı geliştirici bireylerin gitgide azalacağı yönünde bir tespit yapılmış. Ancak robotik eğitim adeta bunu kökünden çözmüş durumda. Robotik eğitim yapıldığı zaman genç nesillerin, öğrencilerin tam tersine araştırmacı, geliştirmeci ve yaratıcı bireyler olmaya daha çok ilgi gösterdikleri tespit edilmiş. Hızla dünya çapında birçok eğitim kurumunda robotik dersler verilmeye başlanmış durumda” dedi.
ROBOT, KARAKALEM RESİM ÇİZİYOR
Türkiye'de de robot eğitim konusuna ilişkin ilginin hızla artmaya başladığını, Milli Eğitim Bakanlığı ve TUBİTAK’ın çok güzel organizasyonları bulunduğunu söyleyen Calayır, “Eğitim kurumları bu konuya çok önem veriyor çünkü veliler de bu konuya çok önem veriyor. Aileler çocuklarını bir okula yazdırmadan önce robotik eğitim kulübünün olup olmadığını soruyor” dedi. Calayır sözlerine şöyle devam etti: “Görülen ekipman bizim robotik ekipmanlarımız ile tasarlanmış, resim çizebilen bir robot kol. Çok değerli üniversitelerimizin de bu konuda ileri çalışmaları var. Bir kişinin fotoğrafı çekilip, robotun çizebileceği formata çevriliyor. Daha sonra robota bu bilgiler verildikten sonra, robot karakalem çalışması gibi çiziyor. Bununla ilgili daha hassas, renkli çizimler yapılabilmesi için detaylı çalışmalar var. Robot kol, şu an bir resmi 15 dakika da çizebiliyor” şeklinde konuştu. Gilbo Teknoloji Genel Müdürü Yüksek Makine Mühendisi Mehmet Halit Calayır, ses ve bilgisayar komutlarına göre hareket eden akıllı robot köpeğin de çok ilgi çektiğini açıkladı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz