Tüm duyguların destekçisi

Akbank, İstanbul Film Festivali'nin tanıtımı için hazırladığı reklam filmi ile "tüm duyguların destekçisi" olduğunu vurguluyor.

Kurulduğu günden bu yana sanat ve sanatçıyı desteklemeyi ilke edinen Akbank, 9 yıldır ana sponsoru olduğu İstanbul Film Festivali'ne olan ilginin artırılması ve farkındalık yaratılması için bir reklam filmi hazırladı. Akbank'ın, İstanbul Film Festivali için hazırlattığı reklam filminde, "tüm duyguların destekçisi" olduğu anlatılıyor.

Akbank'ın yeni reklam ajansı TBWA/İstanbul tarafından yapılan reklam filminde, İstanbul Film Festivali için getirilen bir filmin "gümrük macerası" konu ediliyor. Filmin hikayesi bir gümrükte geçiyor. Rutin işleriyle uğraşan gümrük memuru, tesadüfen masasının üzerinde İKSV'nin film kutusunu buluyor.
Kutunun içindekini merak edip açtığında, karşısına film makarası çıkıyor. Makarayı eline alıp incelemeye başlayan gümrük memuru, yavaş yavaş filme kendini kaptırıyor. Baktığı her karede ağlıyor, heyecanlanıyor. Sadece bir film makarası bile gümrük memurunun sinemanın büyüsüne kapılmasına yetiyor. Sinemanın izleyenlerin üzerinde yarattığı etkiyi, sinematografik bir şekilde anlatan Akbank'ın reklam filmi, İstanbul Film Festivali'nde seyircilerin yaşayacağı tüm duyguları desteklediğini anlatıyor.

Filmin senaryosu, Volkan Karakaşoğlu'nun yönetimindeki, Zeynep Karakaşoğlu, Levent Yalgın, Erçin Sadıkoğlu, Emine Aydın, Zeynep Orbay, Emre Gökdemir'den oluşan yaratıcı ekip tarafından hazırlandı. Prodüksiyon Ekibi'ni Ceyda Kayaçetin, Mine Işıklar, Ceyhun Sevil'in oluşturduğu 32. İstanbul Film Festivali reklam filminin yönetmenliğini de Fatih Kızılgök üstlendi.