'Tüm emeklerimize yazık oldu'

Sporting deplasmanında 11 dakikada 3 gol yiyerek Avrupa'ya veda eden Beşiktaş'ta teknik adam Şenol Güneş, mücadeleyi yorumladı.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Avrupa Ligi’nde Sporting’e 3-1 yenilerek elendiği karşılaşmanın ardından konuştu.
Güneş, rakibin oyundan düşmesi gerektiği yerde kendilerinin düştüğünü belirterek, “Çok üzgünüz. Gruptaki maçlara ve bugüne baktığınızda elenmeyi hak ettiğimiz düşünmüyorum. Attığımız golden sonra oyundan düşüp 3 gol yedik. Rakibin oyundan düşeceği yerde biz oyundan düştük. Takım kalitesi ve oyuncu kalitesi olarak hiçbir maçı kaybetmeyi hak etmedik. Bugün üzgünüz. Geriye dönüşü olmadığı için geriye sadece üzülmek kalıyor. Oyun düşündüğümüz gibi gelişti. Ofsaytlara çok düştük. Yediğimiz golden sonraki 10 dakikalık bölüm bizim için kötü oldu. Bugün bu maçı kaybederek tüm emeklerimize yazık oldu” dedi.

Reklam
Reklam
[Maçtan kareler-![Sporting Lizbon - Beşiktaş maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2125314/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/sporting-lizbon-besiktas-macindan-kareler-155366-myspor)

Gollerde Tolga Zengin’in hatası olup olmadığı sorusuna ise Güneş’in yorumu, “Maçı kaybettikten sonra bir oyuncuya hata bulmayı doğru olmuyorum. Yediğimiz gollerde elbette hatalar var bunu orta saha ve defansa da mal edebilirsiniz. Hep beraber kaybettik. Hep beraber üzgünüz” şeklinde oldu.


Olcay: “Futbol takımı oyunu”

“Tabi ki üzgünüz. Maça çok iyi başladık çok da iyi hazırlandık. Rakibin ilk yarı pozisyonu yok. Maça hak etmiştik maalesef şanssız gol yedik. Sonra dağılma yaşadık. Bu maçı unutmamız lazım. Pazartesi günü derbi var. UEFA Avrupa Ligi artık bitti. Kendimizi pazartesi gününe hazırlamamız lazım” ifadelerini kullandı.
Siyah-beyazlı futbolcu sözlerini şöyle tamamladı;
Tolga ağabey ya da defansa bağlamaya gerek yok. Futbol takım oyunu. Defansı ve hücumu beraber yapıyoruz. Benim de pozisyonlarım var. Atmalıydık. Taraftarımız da inşallah pazartesi günü bizi destekler ve 3 puanla telafi ederiz.

Reklam
Reklam


'Ders çıkarmalıyız'

“Çok iyi bir maç oldu bizim için. 1-0 gidiyordu. İyiydik ve 2. golü arıyorduk. Beklemediğimiz bir şekilde Sporting’in golü geldi hatamızdan yararlandılar ve maçı kazandılar. Bu tarz hataları yapmamak lazım bu seviyelerde. Bunlardan ders çıkarmamız lazım. Lige dönüp iyi bir sonuç almak istiyoruz. Bugün defans ya hücum kötü oynadı deyemeyiz. Hata yaptıysak hep beraber yaptık. Pazaretesi ligde çok önemli bir maçımız var. Ona dönüyoruz. Sporting maçı bizim için bitmiştir. Pazartesi günkü Galatasaray maçını düşüneceğiz.”
“Şu anda Beşiktaş’ta çok mutluyum ve memnunum burada oynamaktan. Sporting çok özel bir takım, onların ilgisine teşekkür ederim. Sporting doğup büyüdüğüm bir takım.”


'İnancımızla kazandık'

“Maça kötü başladık Beşiktaş çok güçlü bir takım. Golden soran işleri ciddiye aldık. Turun geleceğine inandık. Buna inandıkça daha iyi oynadık ve turu kazandık. Ne olcağını göreceğiz. İki kulvarda da devam etmeye çalışacağız.” diye konuştu.
SLIMANİ: “HAK ETTİK”
Maçtta Spor ting Lizbon’un ilk golünü kaydeden Islam Slimani ise zor bir maç oynadıkalrını söyledi. Slimani, “Zor bir maçtı iyi bir Beşiktaş’a karşı mücadee ettik. İkinci yarıdaki performanssa göre biz bu maçı hak ettik. Benim performanım değil Sporting’in kazanması önemliydi. Bizim ilk hedefimiz lig, adım adım giderek kupadaki performansı değerlendireceğiz.”
, Beşiktaş karşısında inanarak galip geldiklerini söyledi.
Kosta Rikalı oyuncu, “Maça kötü başladık Beşiktaş çok güçlü bir takım. Golden soran işleri ciddiye aldık. Turun geleceğine inandık. Buna inandıkça daha iyi oynadık ve turu kazandık. Ne olcağını göreceğiz. İki kulvarda da devam etmeye çalışacağız.” diye konuştu.

Reklam
Reklam