"Tüm fertler ilaç konusunda tasarruf yapmalı"

KASTAMONU (İHA) - Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan ikinci etap 645 konutun anahtar teslim törenine katılmak için Kastamonu'ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, törende yaptığı konuşmada vatandaşları tasarruflu olmaları yönünde uyardı.

Avrupa ülkelerinde 100 liranın 20 lirasının ilaç gideri olduğunu ifade eden Başesgioğlu, Türkiye'de ise ayrılan 100 liradan 40 liranın ilaç harcamalarına gittiğini söyledi. Doktorlara vatandaşların ilaç yazmaları yönünde baskı yapmamasını isteyen Bakan Başesgioğlu, "2006 yılında 23 milyar YTL gibi sağlığa harcadığımız para var. Bu paralar dışarıya gidiyor. Çünkü ilaçları dışarıdan alıyoruz. Bunlar sizden alınan vergiler. Harcamalarınıza dikkat edin" dedi.

Reklam
Reklam

2006 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın sağlığa harcadığı paranın Türkiye'nin dışarıdan ithal ettiği petrolün giderine karşılık olduğunun altını çizen Başesgioğlu, "İlaç alırken o anda sizin cebinizden para çıkmayabilir. Ancak bunlar sizden alınan vergilerle ödeniyor. Tasarruflu olmamız gerek. Sadece sağlık değil, her alanda tasarruflu olmalıyız ve yerli malı kullanmalıyız" diye konuştu.

Bazı kurumlarda çalışan usta öğreticilerin şartları tutmadığından sosyal haklardan yararlanamadığına dikkat çeken Bakan Başesgioğlu, "Bunun için Milli Eğitim

Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ile çalışmalarımız sürüyor. 50 bin civarındaki bu usta öğreticilere en kısa zamanda müjdeli haberi vereceğimize inanıyorum. Bazı fabrikaların özelleşmesiyle o günün şartlarında diğer kurumlara yerleştirilen 4C'liler için de çalışma içindeyiz. Biz onları hiç bir zaman unutmadık. Bunu böyle bilsinler.

Dosyalar masamızın üstünde duruyor. Sabretsinler, hiç bir siyasi partiye kendilerini malzeme yapmasınlar. Çünkü onların sorunlarını çözerse gene bu hükümet, gene bu iktidar çözer" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam