"Tüm hukuki yollar deneniyor"

TOKYO (İHA) - ABD Adalet Bakanı John Ashcroft, son günlerde Washington bölgesinde terör estiren "Keskin Nişancı"nın yakalanması için her türlü hukuki yolun denendiğini söyledi.

Japonya'ya 2 günlük resmi ziyaretini tamamladıktan sonra başkent Tokyo'da bir basın toplantısı düzenleyen ABD'li bakan John Ashcroft, "Cinayetler kabul edilemez. Bunun faaliyetlerinin önüne geçilmesi ve bu meşum saldırıları gerçekleştirenin yakalanması için tüm kaynaklarımızı seferber ettik" dedi. Ashcroft, Başkan George W. Bush yönetiminin, 2 Ekim'den bu yana 9 kişiyi öldüren ve 3 kişiyi yaralayan keskin nişancı konusuyla son saldırıları derin bir endişeyle takip ettiğini söyledi.
Ashcroft, konu hakkındaki soruşturmalarında mevcut faaliyetleri çerçevesinde, alınabilecek tüm tedbirlerin alındığını fakat buna rağmen daima konunun bir sonuca bağlanması için daha iyi ne yapılabileceğinin araştırması içinde olduklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

ABD'de esrarengiz saldırgan, cinayetlerini, aynı silahtan çıkan ve tek kurşunluk atışlarla gerçekleştirdi. Saldırıların, bir avcı ya da askeri tüfekle gerçekleştirildiği sanılıyor.