Tüm Kesim Kapsama Alanında

Samsun’da düzenlenen “Türk Ticaret Kanunu”nun uygulanmasına yönelik seminerde konuşan Yeminli Mali Müşavir Nazım Anıl, Türk...

Samsun’da düzenlenen “Türk Ticaret Kanunu”nun uygulanmasına yönelik seminerde konuşan Yeminli Mali Müşavir Nazım Anıl, Türk Ticaret Kanunu’nun toplumun tüm kesimini kapsadığını söyledi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SSMMMO) tarafından Türk Ticaret Kanunu’nun uygulamasına yönelik düzenlenen seminer büyük ilgi gördü. Samsun SMMMO Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerin açılışında konuşan Samsun SMMMO Başkanı Ahmet Hayvalı, işbirliğinden dolayı Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür ederek, "Yeni Türk Ticaret Kanunu ile birlikte üyelerimizi düzenlediğimiz bu tür toplantılarla sık sık bilgilendiriyoruz. Yeni Türk Ticaret Kanunu ile birlikte şirketlerde şeffaflık, hesap verme, adalet gibi kurumsal yönetim ilkeleri günlük yaşama girecektir” dedi.

Reklam
Reklam

Samsun TSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yiğit Tören de yaptığı konuşmada, iş ve ekonomi dünyasına radikal değişiklikler getiren Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun, düzenlenen eğitim kapsamında değinilecek konularda şirketler açısından çağdaş ve reformcu yaklaşımlara yer verdiğini söyledi. Yiğit Tören, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sermayenin sınır tanımadığı ve rekabetin arttığı bir ortamda; Türk işletmelerinin geleceğe hazırlanması, kurumsal yönetim ilkeleri doğrultusunda şeffaf bir yönetim tarzını benimsemesi, dünya ekonomisine entegrasyonda yeni TTK önemli rol oynayacaktır. Bu sebeple, yeni Kanun’un etki alanına girecek tüm tarafların yeni Kanun’un getirdiği yeniliklerin farkında olması, anlaması ve işletmelerini bu kanuna uygun hale ivedilikle getirmesi büyük önem arz etmektedir. Bu anlayışla Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak yeni Türk Ticaret Kanunu’na ilişkin pek çok bilgilendirme toplantısını düzenledik. Bugün de bu kanunun uygulanması hususunda şirketlerin en önemli destekçisi olan muhasebeciler ve mali müşavirlerin, çatı kuruluşu olan Samsun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası ile birlikte iş hayatımızın temel kanunu olan yeni Türk Ticaret Kanunu konusunda eğitim düzenliyoruz.”

Reklam
Reklam

Ardından ise Yeminli Mali Müşavir Nazım Anıl, katılımcılara Türk Ticaret Kanunu’nun uygulamasına yönelik eğitim verdi. Nazım Anıl, yeni çıkan yasanın toplumun tüm kesimini ilgilendirdiğini söyledi. Çağdaş dünyaya ayak uyduran bir yasanın yürürlüğe girdiğini söyleyen Anıl, “Bildiğiniz gibi her yasa ihtiyaca cevap vermek için yapılır. 1956 yılında yapılan ve 1957’de yürürlüğe giren yasamız da o günkü şartlara göre çok modern ve çok çağdaş bir yasaydı. Bu yasayla 50’den fazla yıl yaşadık. Bir meslektaşınız olarak söylüyorum; o yasada bağımsız denetim savsaklanmıştı. O yasa ticaret hayatını yönetememiştir. Şimdiki yasa ise günümüz dünyasına ayak uyduracak niteliktedir” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: