Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için yoğurt yemek şart. Yoğurtta bulunan laktik asit bakterilerin öldürülmesinde önemli bir rol oynuyor. Yoğurt düzenli olarak tüketildiğinde iyi bir koruyucu olabiliyor.
Sarımsak halk arasında en fazla şifa verdiğine inanılan gıdalardan biri. Kastamonu sarımsağı bunların başını çekiyor. Sarımsak eskilerin deyimiyle tam bir ‘’antibiyotik’’. Sarımsak griple baş etmenizde en önemli etkenlerden biri. Tavsiyemiz sarımsağı bir diş olarak parçalara ayırıp yutmanız. Böylelikle daha yararlı olabiliyor.
Uyuduğunuz odanın sıcaklığı mutlaka oturduğunuz odadan düşük olmalı. Genelde tavsiye edilen sıcaklık değeri 15 ile 20 derece arasında değişmektedir.
Zencefil, ıhlamur, adaçayı gibi doğal çaylar sizi daha zinde tutmaya yarıyor. Özellikle zencefil hem boğaz ağrısına hem de öksürüğe iyi geliyor. Ihlamuru ise mutlaka limonla beraber tüketmelisiniz. Adaçayının ise hem sakinleştirici özelliği hem de griple baş etme özelliği var.
Hijyen griple mücadele etmenin ilk yolu. Genelde tokalaşma, bir yere dokunma gibi yollarla da geçebilen gribin baş düşmanı bakteriler. Biriyle tokalaştıktan sonra elini ağzınıza götürmeyin. Bir yere dokunduktan sonra eğer hijyenik değilse mutlaka elinizi ya yıkayın ya da ıslak mendille silin. Başkasının içtiği bardaktan su içmeyin. En önemlisi ortak tabaklardan yemek yemeyin.
Haftada iki kere saunaya gitmek hem kendinizi iyi hissetirecek hem de virüslerden uzak durmanıza yardımcı olacaktır. Saunanın sıcaklığı sayesinde terleyecek ve vücudunuzdan ter atabileceksiniz.
Stres, bütün hastalıkları tetikleyen ve geç iyileşmesinde neden olan çok büyük bir etken. Modern hayat içerisinde stresten uzak durmak çok önemli. Kalp hastalıkları, sinir hastalıkları gibi hastalıkların başlıca nedeni de stres. Grip için de aynı şeyden söz edebiliriz. Stres gribin ortaya çıkmasını hızlandırıyor.