'tüm Yönleri İle Gercüş' Kitabına Yoğun İlgi

Batman'ın Gercüş ilçesinde, emekli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Erpolat'ın kaleme aldığı 'Tüm Yönleri İle...

Batman'ın Gercüş ilçesinde, emekli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Erpolat'ın kaleme aldığı 'Tüm Yönleri İle Gercüş' adlı kitaba vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Erpolat, Gercüşlü olduğunu, emekliye ayrıldıktan sonra kitap yazmaya karar verdiğini belirterek, yaklaşık 15 yıllık çalışmanın ürünü olan kitabını tamamladıktan sonra yoğun bir ilgi gördüğünü söyledi. İlçenin binlerce yıllık tarihini gün yüzüne çıkararak arşivlerde yer almasını hedeflediğini ifade eden Erpolat, "Gercüş’le ilgili şu ana kadar yazılı bir eserin olmamasının büyük bir eksiklik kabul ederek yola çıktığımızda gerçekten işimizin çok zor olduğunu biliyorduk. Gercüş’ün tarihi ile ilgili Süryani kaynaklarından sosyal-kültür yaşamla ilgili bilge kişilerden ,ekonomik gelişme göstergeler için resmi kayıtlardan ve yazılı onlarca kitaptan yola çıkarak eksikliğini hissettiğimiz ama gelecek kuşakların eksikliğini hissetmeyeceği bir kaynak kitap hazırlamaya çalıştık" dedi.

Reklam
Reklam

2011 yılında yayınlanan kitabın aradan geçen 2 yıllık zaman zarfında daha çok ilgi gördüğünü aktaran Erpolat, "Değerli eğitim emekçisi arkadaşımız merhum M.Nuri Kaya’ya ithaf etmiş olduğum “Tüm Yönleri ile Gercüş” adlı bu çalışmanın hazırlanmasında desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ederim. Bütün Gercüşlülerin Gercüş’ü sahiplenmelerini istiyorum” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz