TÜMÇADER'den Ailelere Eğitim Semineri

Tüm Çalışanlar Kültür ve Dayanışma Derneği (TÜMÇADER), üyelerine yönelik aile içi seminer düzenledi. İki etapta...

Tüm Çalışanlar Kültür ve Dayanışma Derneği (TÜMÇADER), üyelerine yönelik aile içi seminer düzenledi.

İki etapta düzenlenen seminerin ilk seansında anne ve baba arasındaki diyalog anlatıldı. İkinci seansta ise ailede çocuk eğitimi konusu işlendi. İlk seans Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Seminer hem eğitici hem de eğlenceli bir havada başladı. Çocuklar, şiir ve annelerine yazdıkları mektuplar okudu. Mustafa Karakaya, tarafından tiyatroya uyarlanan ‘Bükçe’ adlı gösteri büyük beğeni topladı. İki kişilik gösteride Mustafa Karakaya ile Sedat Gönen rol aldı. Kararakaya, eşler arasındaki diyalogu işledi. Seminer sonunda dernek mali Sekreteri Seyit Daştan, seminere özel yazdığı şiirini okudu. Daha sonra programa katkısı bulunanlara plaket takdim edildi.

Reklam
Reklam

Seminerin konusu olarak aileyi seçtiklerini çünkü, bu konuyu önemsediklerini belirten TÜMÇADER Başkanı Cengiz Acar, "Sağlıklı toplumun temelinin sağlıklı aile ve sağlıklı bireyden geçmektedir. Bu yüzden aile temel değerimizdir. Gelecek yarının büyükleri olacak çocuklarımızın omuzlarında yükselecektir. Onlara yol göstererek yarını bugünden planlamak istiyoruz.” dedi.

Anne, baba ve çocukların birbirleri ile ilişkilerini anlatarak konuşmasına başlayan eğitimci İlker Acan, aile içinde doğru bilinen yanlışlıların, sık yapılan hataların ve eksik verilen sözlerin aile içinde soruna yol açtığını söyledi.

Ebeveynlerin çocuklara davranış tarzları, kişilik kazandırma ve birbirini tanıyarak anlamaya çalışma konularına Acan, çocuk eğitiminin onu anlamayla başlayacağını, çocuklarında ayrı bir kişilik olduğunu ve bunu bilerek davranılması gerektiğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz