TÜMDER üyeleri Kurban Bayramı’nı Van’da geçirecek

Samsun'da faaliyet gösteren Tüm Memur İşçi Dayanışma Derneği (TÜMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Öztürk, deprem...

Samsun'da faaliyet gösteren Tüm Memur İşçi Dayanışma Derneği (TÜMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Öztürk, deprem sonucu zor günler geçiren Van halkına destek olmak için üyeleriyle birlikte Kurban Bayramı'nı deprem bölgesinde geçireceklerini bildirdi.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan TÜMDER Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Öztürk, 2003’de kurulan derneğin sosyal yardımlar konusunda çok hassas davrandığını belirterek, “Üyelerimiz deprem sonucu mağdur olan Van ve Erciş halkına ilk günden itibaren yardımlarda bulunmuştur. Üyelerimiz gönderdikleri battaniye katalitik soba ve çocuklar için mama giyecek yardımlarını bir kısmını kendileri kısıtlı bütçelerinden karşılarken, bir kısmını da çevrelerinde yardım toplayarak bu hayra katkı sağlamışlardır.” dedi.
Başkan Öztürk, “Önemli bir husus da bu Kurban Bayramı döneminde tüm üyelerimiz kendi kurbanlarını bu bölgede kesilmek üzere ve o bölgeye bizzat giderek bu kesilen kurbanların dağıtımını yapacaklar. Üyelerimizle birlikte Samsunlular olarak doğudaki kardeşlerimizle kardeşlik köprümüzü daha da güçlendirmeyi istiyoruz. Çanakkale’de birlikte vatan mücadelesi verdiğimiz ve şu anda orada toprak altın da birlikte yatan şehitlerimizin de ruhları bu yardımlaşmadan, kardeşlikten dolayı haberdar olduğu düşüncesindeyim. Bizler insan olarak bu tür felaketler ile bir raya geldiğimiz gibi normal zamanlarda da her zaman bir araya gelerek kardeşliğimizi unutmamalıyız.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz