TÜMİŞDER Başkanı Genç: İstihdama Dönük Rakamlar Heyecan Veriyor

Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanlığı’nın referans olduğu EÜAŞ ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ortak şirketi...

Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanlığı’nın referans olduğu EÜAŞ ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ortak şirketi TAQA arasındaki anlaşma çerçevesinde Afşin-Elbistan bölgesine yeni santraller yapılacak.

İlk olarak C ve D termik santralleri yapılacak. B santrali hali hazır olarak devir alınacak. Sadece bir santralin inşaatında 4 bin dolayında işçinin çalıştırılması düşünülüyor. Her bir santralde 2 bin 600 sabit çalışan yer alacak. Dolayısıyla bölge için çok ciddi bir istihdam imkanı ortaya çıkacak. Bu durumdan en iyi şekilde faydalanmak gerektiğini ifade eden Elbistan Tüm İşçiler Derneği (TÜMİŞDER) Başkanı Naci Genç, istihdam çalışmanın en doğru şekilde yürütülmesi gerektiğini belirtti. Genç, “Yeni yapılacak C ve D termik santralleri bölgemize ekonomik olarak büyük katkılar sağlayacak. Tamamlanması durumunda en az 10 bin kişinin istihdam edilmesi bizleri heyecanlandırıyor. Bu santraller bir an evvel tamamlanmalı ve ülke ekonomisine kazandırılmalıdır.” dedi.

Reklam
Reklam

İşçi istihdamı konusunda ortaya konan rakamların gerçekten büyük rakamlar olduğunu ifade eden Başkan Genç, şöyle konuştu: “Burada bizim gibi sivil toplum kuruluşlarına düşen şey, istihdamın en geniş kapsamda yapılabilmesi için çaba ve en doğru istihdamın sağlanabilmesi için yol göstermektir. Bizlerin en doğal talebi elbette bölge insanının bu santrallerde çalışabilmesine imkan sağlamaktır. Bu bölgenin insanı eğer kahrını çekecekse yine bu bölgenin insanı faydasını görebilmelidir. İşsizlik ülkelerin en büyük problemidir. İşsiz kişi hem kendi çevresine hem de bulunduğu topluma ekstra yükler getirir. Dolayısıyla işsizliğin yükünü tüm toplum çeker. Bizler Tüm İşçiler Derneği (TÜMİŞDER) olarak istihdamın doğru yapılabilmesi adına üzerimize düşen görevleri yapacağımızı ifade etmek istiyoruz. Bu konuda bölgemizde faaliyete geçecek İŞKUR bürosuna da görev düşüyor. Önümüzdeki günlerde oldukça yoğun bir çalışma onları bekliyor. İŞKUR’un da bölge insanının değerlendirilmesi adına çalışmalar yapacağını düşünüyorum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: