TÜMKASDER Genel Başkanı Çalık:

TEKİRDAĞ (AA) - Tüm Kastamonulular Derneği (TÜMKASDER) Genel Başkanı Murat Çalık, demokrasinin barış ve kardeşlik demek olduğunu bildirdi..

Tüm Kastamonulular Derneği Genel Başkanı Murat Çalık, demokrasinin barış ve kardeşlik demek olduğunu bildirdi.. Çalık, yaptığı yazılı açıklamada, siyasi partilerin birbirleriyle rekabetinin sözle, fikirle ve propagandayla gerçekleşebileceğini, kaba kuvvetin demokratik ortamlarda asla yerinin bulunmadığını belirtti. Türkiye'nin, çok zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Çalık, demokratik olarak kazanımların, siyasi, kültürel ve sosyal alanlardaki gelişimlerin ülke olarak kazanç hanesine yazılacağını ifade eden Çalık, şunları kaydetti: "Herkes kendisinden sorumlu olarak bu sürecin adaletli, kardeşlik ikliminde geçmesi yönünde üzerine düşen görevi yapmalıdır. Birilerinin tuzağına ve ağına düşmemek için, birbirimize sarılabilmeli, bu zor günleri elele, yürek yüreğe vererek atlatabilmeyi başarabilmeliyiz. Demokrasi, barış ve kardeşlik demektir. Bu süreç içinde rekabetten doğan sıkıntıların da anlayışla, huzurla geçirilmesini temenni ediyoruz." Çalık, MHP'nin Esenyurt seçim bürosu sırasında silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Cengiz Akyıldız'a Allah'tan rahmet, yakınlarına ve partisine başsağlığı dilediğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: