Tümkasder, Her Gün 500 Kişiye İftar Yemeği Veriyor

Tüm Kastamonulular Derneği (TÜMKASDER) mübarek Ramazan ayı nedeniyle her gün 500 kişiye iftar yemeği veriyor.TÜMKASDER...

Tüm Kastamonulular Derneği (TÜMKASDER) mübarek Ramazan ayı nedeniyle her gün 500 kişiye iftar yemeği veriyor.

TÜMKASDER Ramazan ayı boyunca gerçekleştireceği aşevi programı kapsamında 300 kişi ile başlattığı iftar yemek programının büyük rağbet görmesi sonucu 500 kişiye çıkarttı. ‘Bir sofra da siz kurun’ projesi kapsamında ‘TÜMKASDER aşevimizde sizin de tuzunuz olsun’ sloganıyla hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projesini, üstlendikleri çok önemli misyonun gereği olarak gördüklerini belirten TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık, “Sivil toplum örgütleri, toplumun önünü açmak, toplumsal değerlere sahip çıkmak için projeler üretmek zorundadırlar. Bizler, bölgemizde 1.260 üyeye ulaştık, çevre illerimizde şube çalışmalarımızı başladık. Ramazan dolayısıyla hayata geçirdiğimiz “Bir sofra da siz kurun” projesi, toplumumuzda ihtiyaç sahibi olan insanların sofralarına aş olabilmenin, onların sıkıntılarına ortak olabilmenin kaygısıyla üretilmiş bir projedir” dedi.

Reklam
Reklam

Ramazan’ın ilk günlerinde 500 ihtiyaç sahibi aileye, 10’uncu günden itibaren 750 ve son günlerde de bin kişiye günde üç öğün sıcak yemek verileceğini aktaran Çalık, “Kendilerine başvuran ailelere, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası karşısında bulunan dernek merkezlerinde kurdukları “TÜMKASDER aşevinden” gün boyunca yemek dağıtımı gerçekleştirilecek. Biz çok önemli bir kültürün mirasçıyız. Bu kültür, vakıf kültürüdür. Osmanlı’da ihtiyaç sahibi insanların ihtiyacı kadarını aldıkları Sadaka Taş’ları vardı. Durumu iyi olanlar bu Sadaka Taşları’na paralarını koyarlar, ihtiyaç sahipleri de ihtiyacı olan kadarını alırlardı. Maalesef, büyükşehrin getirdiği kültür, bizim bazı değerlerimizi, yardımlaşma ve dayanışma duygularımızı törpüledi. Biz, bu projeyle bu değerlerimizi hatırlamak ve topluma da hatırlatmak istiyoruz. Sadece, TÜMKASDER üyelerimiz değil, bu projeye herkes, her işadamı destek verebilir. Hatta 10 kişilik, 5 kişilik yemek vermek isteyen, çok küçük bir sadaka vererek bile ihtiyaç sahiplerini sevindirmek isteyenler 0532 370 43 43 veya 0282 653 50 37’den bizlere ulaşarak projemize katkıda bulunabilirler” diye konuştu.

Reklam
Reklam

İhtiyaç sahiplerinin sofralarını şenlendirmek, iftar sofralarında çoluk çocuğun yüzünü güldürmek için gerçekleştirdikleri bu projenin yardımlaşma ve dayanışma kültürüne hizmet etmesini umduklarını belirten Çalık, şöyle konuştu: “Biz çok önemli bir misyonun temsilcileriyiz. Bizi harekete geçiren dinamik, “Komşusu açken, tok yatan bizden değildir” Peygamberi düsturundan gelmektedir. Herkes sorumluluklarını bilse, fakir fukarayı gözetme konusunda durumu müsait olanlar vicdan muhasebesini hakkaniyetle gerçekleştirebilse, inanıyoruz ki, toplum daha dirençli olacak, herkes birbirine saygılı ve sevgi atmosferiyle yoğrulacaktır”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: