TÜMKASDER’den, Ramazan'da Günlük 300 Kişilik Aşevi

Tüm Kastamonulular Derneği (TÜMKASDER), Çorlu'daki yoksul aileler için günlük 300 kişilik İftar Aşevi projesini uygulamaya...

Tüm Kastamonulular Derneği (TÜMKASDER), Çorlu'daki yoksul aileler için günlük 300 kişilik İftar Aşevi projesini uygulamaya geçiriyor.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde, Kastamonulu işadamı, esnaf ve dernek başkanı tarafından kurulan TÜMKASDER, kısa sürede birçok başarılı sosyal projeye imza attı. Dernek bu yıl Çorlu’da günlük 300 kişilik aşevi kuruyor. Dernek Başkanı Murat Çalık, "Hepimizin zaman zaman şahit olduğu gibi, evlerinde, iftarlarını açacak yemek bulamayan, ihtiyaç sahibi ailelerimiz yanlarında getirdikleri tencere, kova, hatta poşetler ile çorba, yemek gibi ikramları aş evlerinden alıp evlerine götürmektedirler. İçler acısı bu yemek dağıtımında, boya kutusu ile de yemek almaya gelenleri gördüğümüz gibi birçok aile yemek kalmadığı için üzgün bir durumda geriye dönmektedirler. Bu kardeşlerimizin iftar yemeğini TÜMKASDER olarak üstlenmek ve günlük 300 kişiye hayır sahibi dostlarımızla ulaşabileceğimize yürekten inanıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Hz. Muhammed'in “Kim bir Müslüman kardeşine iftar vakti yemek yedirirse, onun sevabı kadar da kendisine sevap yazılır” hadis-i şerif ’ini hatırlatan Murat Çalık, ”TÜMKASDER ailesi olarak yoksul kardeşlerimizin iftar sofrasını beraber kuralım projesi’ne sadece vesile olmak isteyen derneğimizin tek amacı; Her gün üç farklı çeşit yemekten oluşan bu projede, bir tabak yemeğe muhtaç ailelere ulaşmaktır.” dedi.

Çalık, ”50 kişi, 100 kişi, 300 kişi belki de 1000 kişi, sayısı hiç ama hiç önemli değil! Önemli olan, vereceğiniz yemek sayısı kadar ailenin geriye elleri boş dönmemesidir.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: