TÜMSİAD Avrupa'ya açılıyor hedefliyor

FRANKFURT/ROCHESSON (İHA) - İstanbul'da 2005 yılında kurulan Tüm Sanayici İşadamları Derneği (TÜMSİAD), Avrupa yapılanmasını hızlı bir şekilde sürdürüyor.

TÜMSİAD'ın Avrupa'daki teşkilatlanması kapsamında Fransa'nın Rochesson kasabasında bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Fransa'nın yanı sıra Almanya, Norveç, Danimarka, İsviçre ve diğer Avrupa ülkelerinden 300 katılımcı iştirak etti. TÜMSİAD yöneticileri, Almanya'nın Köln şehrinde ilk şubesini açmaya hazırlanan TÜMSİAD'ın Avrupa sorumluluğuna getirilen iş adamı Cahit Kerinciler'i Fransa'daki toplantıda iş adamlarına tanıttı. TÜMSİAD yöneticileri, Türkiye'de 2 yıl içerisinde 13 ilde örgütlendiklerini bildirdi. Kısa zamanda 2 bin 500 üyeye ulaştıklarını belirten yöneticiler, 12 ilde de örgütlenme çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

TÜMSİAD Başkanı Mehmet Yıldırım, toplantıda yaptığı açıklamada, Almanya'dan ilk etapta bin iş adamının kendilerine üye olmalarını beklediklerini bildirdi. TÜMSİAD Başkanı Yıldırım, ikinci etapta ise Belçika, Hollanda ve Fransa şubelerinin açılacağını söyledi. Yıldırım, teşkilatlanma açısından son hedef olarak Asya, Amerika, Ortadoğu ve Afrika şubelerinin hizmete gireceğini ifade etti. Yıldırım, Avrupalı Türk iş adamlarıyla KOBİ'ler arasında köprü kuracaklarını belirterek, kapılarının iş yapan herkese açık olduğunu söyledi. "AB ile üyelik müzakerelerini sürdüren Türkiye'nin bir sivil toplum örgütü olarak birliğin içerisine girmiş olduk" diyen TÜMSİAD Başkanı Yıldırım, iş adamlarımızla ülkemize hizmet etmek ve aynı zamanda Avrupa'da ülkemizin gücünü hissettirmek istediklerini söyledi.