TÜMSİAD Genel Başkanı Sert:

İZMİR (A.A) - Efsun Yılmaz - Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Hasan Sert, "Suriye olayı gelip geçer,

İZMİR (A.A) - Efsun Yılmaz - Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Hasan Sert, "Suriye olayı gelip geçer, 2 yıl sonra unutulur ve ekonomide istediğimiz performansı elde ederiz. Irak ile hiç ticaretimiz yoktu, şimdi çok iyi ilerliyoruz. Tüm krizlere rağmen Türkiye çok iyi performans gösteriyor" dedi.

Sert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın büyük bir ekonomik krizle mücadele ettiğini, buna karşın Türkiye'nin krizlerde başarılı sınav vererek önemli bir kalkınma hızı yakaladığını belirtti.

Reklam
Reklam

Bununla birlikte son dönemde Türk dış siyaseti ve ekonomisinde, Suriye ile yaşanan gelişmelerin tartışıldığını dile getiren Sert, iki ülke halkları arasında sıkıntı olmadığını, ülke yönetimleri arasında sorun yaşandığına işaret etti.

Sert, Türkiye'nin son 7 yılda ekonomide yüzde 8-8,5 büyüme kaydettiğini, Avrupa ülkelerindeki büyüme hızının aynı dönemde geriye gittiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Suriye olayı gelip geçer, 2 yıl sonra unutulur ve ekonomide istediğimiz performansı elde ederiz. Irak ile hiç ticaretimiz yoktu, şimdi çok iyi ilerliyoruz. Tüm krizlere rağmen Türkiye çok iyi performans gösteriyor. Ben gelecek 3 yılı iyi görüyorum. Bütün dünya ekonomik krizden etkilendiği halde Türkiye ayakta durabiliyor. Bu büyüme hızını yakalayabiliyorsak bundan sonrasının da iyi olacağını düşünüyor ve Türk ekonomisini başarılı görüyorum."

-"Teknolojiye yatırım önem kazanıyor"-

Türkiye'nin bir çok sektörde güçlü olduğunu, dünyada en iyi otomobil üreten ülkeler arasında yer aldığını, inşaat konusunda da Çin'den sonra en iyi ikinci ülke olduğunu dikkati çekti.

Reklam
Reklam

Sert, otomotiv, inşaat, makine üretimi, kimya, tekstil gibi sektörlerin Türk ekonomisin can damarı olduğunu ve Türk iş adamlarının bu sektörlerde dünyanın her yerinde var olabileceğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Otomotiv, inşaat, kimya, tekstil gibi güçlü olduğumuz sektörlerin yanı sıra teknolojiye yapılan yatırımlar önem kazanıyor. Özellikle bilgisayar altyapımız ve program yazma kabiliyetimiz yükseldi. ABD ve İngiltere'nin elinden bu sektördeki birinciliği Çin ve Hindistan ile birlikte alıyoruz. Gençlerimizi bu alana yönlendirmemiz gerekiyor. Devlet de bu konuda hassas. Teknolojiye yapılan yatırımları destekliyor, sübvanse ediyor. Teknolojiye kaymış bir perspektifimiz var. Genç nesil bu sektörle ilgileniyor. Bizi de onlar yükseltecek."

-TÜMSİAD'ın faaliyetleri-

TÜMSİAD'ın yurt içi ve yurt dışı faaliyetleri hakkında da bilgi veren Sert, dernek olarak ülke ekonomisine hizmet etmeye çalıştıklarını, Türkiye geleceğine damga vurmak istediklerini belirtti.

Sert, bu hedefle Türkiye'de 53 şubenin yapılanmasını sağladıklarını, yurt dışında da 45 ülkede merkez ve şubeler açtıklarını kaydederek, AB tarafından 37 katılımcı ülkenin kuruluşları arasında TÜMSİAD'ın en etkin sivil toplum kuruluşu seçildiğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: