TÜMSİAD'DAN Sınır Ötesi Operasyon'a tam destek

İSTANBUL (İHA) - Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Mehmet Yıldırım, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terörün belini kırmak, lojistik destek zeminlerini yok etmek amacıyla uluslar arası hukuktan kaynaklanan haklarını kullanmak amacıyla Kuzey Irak'a yaptığı sınır ötesi operasyonu yürekten desteklediklerini belirterek, "Yapılanlar, operasyonla sınırlı kalmamalı, terörün hareket alanını daraltacak, sosyal, ekonomik ve kültürel tedbirler de alınarak, terör belası ülkemiz
topraklarından defedilmelidir" dedi.

Reklam
Reklam

Kuzey Irak'ta yerleşmiş terörist unsurlara yönelik uzunca bir süredir hava harekatı yapıldığını, bu unsurların temizlenmesi için mevsim şartları oldukça zor olmasına rağmen kara harekatının da başlatılmasının Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin terörle mücadeledeki kararlılığını gösterdiğini kaydeden Yıldırım, "Dünya siyasetine yön veren etkili mercilerden harekatımıza hiçbir olumsuz tepki gelmemesi, hatta harekata verilen açık destek, bu konuda attığımız adımların olumlu bir zemin oluşturmasından
kaynaklanmaktadır. Bu harekatın, ülkemiz ekonomisini de olumsuz yönde etkileyeceğini zannetmiyoruz. Türkiye ekonomisinin aktörleri terörle mücadelede aynı yürek birlikteliğini sergilemektedir. KOBİ'lerin sesi soluğu olma vizyonuyla hareket eden TÜMSİAD da, bu harekatta Mehmetçiğimizi yürekten desteklemektedir" diye konuştu.
Dünyanın en güçlü ordularından olan TSK'nın bu operasyonu başarıyla tamamlayacağına inandıklarını ve bu zorlu kış şartlarında teröristleri temizlemek için mücadele eden Mehmetçiğimize güvendiklerini kaydeden Yıldırım, "Yüreklerimize kor ateşler düşüren, canımızı yakan terörle mücadelede, terörist unsurların temizlenmesinde ordumuzun en düşük kayıpla bu harekatı bitirmesini temenni ediyoruz. Ordumuzun bölgedeki sivil unsurlara ve Irak'ın toprak bütünlüğüne yönelik hassasiyeti herkesçe bilinmektedir.

Reklam
Reklam

Kardeş Irak halkının bu operasyondan zarar görmemesi, sadece terörist unsurlarla mücadele etme kararlılığında olan ordumuzun bu yöndeki çabaları da takdirle izlenmektedir" şeklinde konuştu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da terör üreten bataklıkla ilgili çalışmalar yapılması gerektiğini de hatırlatan Yıldırım, "Terörün belini kırmak, temizlemek, sadece askeri unsurlarla yapılan mücadeleyle mümkün değildir. Bu bölgelerde terörün yuvalanmasına izin veren sosyal, ekonomik ve kültürel yapının da dikkatle ele alınarak, kandırılmaya müsait gençlerimizi etkileyen zeminler ortadan kaldırılmalıdır. Bu bölgelerde yapılacak ekonomik kalkınma, bölge insanımızın milli gelirden aldığı payın yükseltilmesi için yapılacak sanayileşme çalışmaları, terörün bu bölgelerdeki zehirleme çalışmalarını da sona erdirecektir" dedi.

Yıldırım şu ana kadar operasyonda şehit olan Mehmetçiklerimize de Allah'tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı dilediklerini kaydetti.