Tümsiad’ın 53’ncü Şubesi Van'da Törenle Hizmete Açıldı

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TÜMSİAD) 53’ncü şubesi Van’da düzenlenen törenle hizmete açıldı.Açılış törenine, Van...

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TÜMSİAD) 53’ncü şubesi Van’da düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine, Van Valisi Münir Karaloğlu, TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, TÜMSİAD’ın 52 şube başkanı, AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Açılış kurdelesının Vali Karaloğlu, Dr. Hasan Sert ve Van Şube Başkanı Göksal Yariz tarafından kesilmesinin ardından kısa bir konuşma yapan Yariz, 53’ncü şubenin Van’da açıldığını ifade ederek, amaçlarının Van’da daha iyi ticaret adamlarının yetişmesine katkı sağlamak olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert ise, Van şubesini açmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Doğu illerinde çalışmanın önemine değinen ve Doğu illerinin buna ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Dr. Sert, bu bölgelere şubelerin açılması için yoğun çaba sarf ettiklerini kaydetti. Doğu’da bir çok bölgede bu gibi şubeleri açtıklarını ve açmaya da devam edeceklerini anlatan Dr. Sert, “Bu bölgelerdeki iş adamlarımızın önüne bir vizyon koyduk. Onların yollarının açılması için elimizden gelen her türlü imkanı sunduk. Batı illerindeki çalışmalar yolunda gidiyor ama buradaki boşlukları tamamlamanın gerektiğini hep düşündük. Van ili ile ilgili hedeflerimiz, hayallerimiz vardı. Buradaki insanımızın, vatandaşımızın, iş adamımızın boynunun büyük kalmaması için çalışmalarımızı hızlandırdık ve buraya geldik. Eğitim konusunda çalışmalarımız olacak. İzmit şubemiz burada Van’a ön ayak olacak. Biz İzmit’i Van’ın kardeş ili olarak ilan ediyoruz. Tüm şube başkanlarımız da buradalar. Tüm şube başkanlarımızı sadece şubemizin açılışı için değil, aynı zamanda her 3 ayda bir yaptığımız genel toplantımızı için burada bir araya getirdik. Bu toplantıda yapılacak olan çalışmaları, sorunları, aksaklıkları istişare edeceğiz. Ardından Van için önemli olan fuara destek vereceğiz. Van şubemiz bizim için madalya olacak. Tüm şubelerimizin buraya odaklanması için çalışmalar gerçekleştireceğiz. Depremden, terörden yara almış olan Van ilinin yaralarının sarılması noktasında tüm şube başkanlarımızın bu toplantının burada yapılmasının daha iyi olacağı konusunda görüşleri bu yöndeydi. O yüzden biz de bugün buradayız. Buranın açılışını yaptıktan sonra yarın gideceğiz. Ama bu gidişimiz öyle kalmayacak. Sürekli Van iline gelip gideceğiz. Buradaki sevgi ortamının gelişmesi kalkınmanın olması için çalışmalarımızla burada olacağız ve gidip geleceğiz. Ben bu şubemizin açılışında bizleri yalnız bırakmayan başta Van Valisi Münir Karaloğlu başta olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Van Valisi Münir Karaloğlu, ise toplumun her kesiminden örgütlenmelerin olmasının işlerini kolaylaştırdığını belirtti. Üretim olmadan büyümenin olamayacağını, kalkınma olamayacağını, işsizliğin azalmayacağını ve cari açığın kapanamayacağını anlatan Vali Karaloğlu, “Üretimi de sizler yapacaksınız. Bunu ülkenin her yerinde yapacaksınız. Son teşvik yasasıyla artık bahanemiz kalmadı. Van 6. bölgede olmasıyla en avantajlı il konumundadır. Sizler üretim yapacaksınız ki işsizlik azalsın, kalkınma olsun. Ben bu şubemizi ilimize kazandıran başta TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert olmak üzere tüm şube başkanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu şubemizin de ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından şubenin bulunduğu birimi dolaşan Vali Karaloğlu ve beraberindekiler, yapılan ikramların ardından binadan ayrıldılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: