Tuna: Bilim Tarihinin En Büyük Olayı, Evren Ve Insanın Yaratılışıdır

Araştırmacı-yazar Taşkın Tuna, "Sadece 20. yüzyılın değil, tüm bilim ve sanat tarihinin en büyük olayı...

Araştırmacı-yazar Taşkın Tuna, "Sadece 20. yüzyılın değil, tüm bilim ve sanat tarihinin en büyük olayı evren ve insanın yaratılmasıdır." dedi.

Taşkın Tuna, Muş Alparslan Üniversitesi'nde (MŞÜ) Salı Söyleşileri kapsamında 'Evrenin Hassas Dengeleri ve Kozmolojinin Çözülemeyen Problemleri' konulu bir konferans verdi. Tuna, evren ve evrenin oluşum süreçleri hakkında merak uyandıran sorulara cevap vermek için kente geldiğini söyledi.

Kozmolojinin tanımından, büyük patlama (Bigbang) teorisine kadar pek çok teknik konuya değinen Tuna, "İnsan zihninin algılayamayacağı kadar büyük bir olayın gerçekleşmesi, mutlaka belli bir düzen, plan ve programın varlığına bağlıdır. Evren 14 miyar yıl yaşındadır. Sadece 20. yüzyılın değil, tüm bilim ve sanat tarihinin en büyük olayı evrenin ve insanın yaratılmasıdır." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Çok sayıda akademisyen ve öğrencinin izlediği konferans sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Özcan, Tuna'ya bir plaket verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: