Tuna, Yeni Eğitim-öğretim Yılını Kutladı

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, ilçede eğitim çıtasını yükseltmek amacıyla eğitim ve...

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, ilçede eğitim çıtasını yükseltmek amacıyla eğitim ve öğretime büyük ölçüde destek verdiklerini ve vermeye devam edecekleri bildirdi.

Toroslar Belediye Başkanı Tuna, 2012-2013 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Mesajında, bir ülke için yapılacak en önemli yatırımın insana, özellikle de çocuklara ve gençlere yapılan yatırım olduğuna dikkat çeken Tuna, ilköğretimin değerini her vatandaşa anlatmanın ulusal bir görev olduğunu kaydetti. Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş medeniyete ulaşmanın en önemli basamaklarından birini eğitimin oluşturduğunu ifade eden Tuna, “Yeni öğretim yılının başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere, öğretmenlerimize, eğitim camiamıza ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Okul çağında çocuklarımızın ve gençlerimizin alacağı eğitim; bilim, teknoloji, kültür ve sanat yaşamına katkıda bulunabilecek nesillerin yetiştirilebilmeleri yönünden büyük önem taşımaktadır. Sağlam temeller üzerine kurulmuş bir yaşam, çocuklarımızın geleceği için olduğu kadar, genç nüfus yoğunluğuna sahip Cumhuriyetimizin geleceği için de çok önemlidir” dedi.

Reklam
Reklam

Toroslar ilçesinde eğitim çıtasını yükseltmek amacıyla eğitim ve öğretime büyük ölçüde destek verdiklerini dile getiren Tuna, eğitime ve öğrencilere destek olmaya devam edeceklerini vurguladı. İlçeye yeni eğitim kurumlarının kazandırılmasının yanı sıra mevcut eğitim kurumlarının da ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını aktaran Tuna, mesajında, “Öğrencilerimizin sağlıklı ve daha temiz ortamlarda eğitim görmelerini sağlamak amacıyla her yıl eğitim-öğretim sezonu öncesinde bölgemizde bulunan tüm okullarda çevre düzeni, temizlik ve bakım çalışması yapıyoruz. Okul müdürlerimiz ve idarecilerimizle sürekli iletişim halindeyiz. 8,5 yılda 40 bin ihtiyaç sahibi öğrencimize kırtasiye yardımında bulunduk. Belediye olarak eğitime büyük önem veriyoruz. Bu nedenle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın 2012-2013 eğitim öğretim yılında her türlü desteği almış, hiçbir sorunla karşılaşmadan okullarını bitirmeleri en büyük arzumuzdur. Yeni eğitim-öğretim yılında tüm eğitim camiasına ve öğrencilerimize başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: