Tunca Ve Meriç Nehri Taşti, Ekili Alanlar Ve Çay Bahçeleri Su Altinda (2)

NEHİRLER YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR Bulgaristan’daki sağanak yağmurların ardından taşan Meriç ve Tunca nehirlerinin debileri yükselmeye devam ediyor. DSİ verilerine göre son

NEHİRLER YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR
Bulgaristan’daki sağanak yağmurların ardından taşan Meriç ve Tunca nehirlerinin debileri yükselmeye devam ediyor. DSİ verilerine göre son 4 saat içerisinde Tunca Nehri’ndeki su seviyesi 541 metreküp saniyeden 624’e ulaştı. Meriç Nehri’nde ise 1321 olan su debisi 1349 metreküp saniye seviyesine yükseldi. Tunca Köprüsü üzerinden akan sular nedeniyle araçların güçlükle geçiş yaptığı yola, Devlet Su İşleri 11’nci Bölge Müdürlüğü ekiplerince seyyar demir köprü kuruldu. Bu sayede araçlar Karaağaç Mahallesi’ne kolaylıkla geçiş yapmaya başladı.
SARAYİÇİ TAMAMEN SULAR ALTINDA
Tunca Nehri'ndeki debinin artması Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi bölgesi, Balkan Şehitliği ve Tavuk Ormanı’nı tamamen sular altında bıraktı. Trafik ekiplerince taşkın nedeniyle neredeyse gözden kaybolan köprüler trafiğe kapandı. Birçok Edirneli taşkını ve artan su seviyesini görmek için Sarayiçine geldi.
ŞELALE GİBİ AKIYOR
Tunca Nehri’nin merkeze bağlı Değirmenyeni Köyü’nden geçen bölümü, köye giriş olarak kullanılan yolun üzerinden akmaya başlaması nedeniyle trafiğe kapatıldı. Yoğun sular adeta şelale şeklinde akarken, çevresindeki ekili arazilerde sular altında kaldı. Köylüler 3 yıldır nehir seviyesinin ilk kez bu şekilde arttığını ifade ederek, evlerine farklı köy yolları üzerinden ulaşabildiklerini söyledi. DSİ ekipleri de nehir sularının köye girmemesi için seddeler de iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor.
AFAD BOTLA KURTARDI
Tunca nehir yatağındaki evlerinde yükselen sular nedeniyle mahsur kalan Ahmet Yıldız ve ailesi AFAD ekiplerince kurtarıldı. Evlerinden AFAD ekiplerinin bulunduğu zodyak botlara alınan Ahmet Yılmaz, eşi ve yakınları güvenli bölgeye çıkarıldı. Daha sonra evlerinin kümesinde bulunan tavuklar çuvallara doldurularak kurtarıldı. Bir çoğunun sel nedeniyle telef olduğu görüldü.
KANALİZASYON MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜ SULARLA DOLDU
Tunca Nehri’nin Saraçhane bölümündeki seddelere kurulu DSİ menfezlerinden akan sular Edirne Belediye Başkanlığı’na bağlı Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü binası önündeki caddeyi sularla doldurdu. Menfezlerden akan sular caddeyi tamamen kaplarken, araçların geçişlerini de güçleştirdi. Akan suların evine girdiğini anlatan Hilmi Takındı, caddeye dolan suların menfezlerden sızan nehir suyu olduğunu belirterek şöyle dedi:
"Seddelerde bulunan DSİ menfez kapaklarının sızdırdığı sular aşağı inerek buradaki caddeye aktı. Nehir seviyesi yükseldiğinde de sürekli bu alanı su basıyor. Su Kanalizasyon Müdürlüğü’nün bulunduğu cadde ancak onlarla bir ilgisi yok. Belediyenin yapacağı bir şey değil. Biz şükrediyoruz ki yağmur durdu, yağmaya devam etse kayıkla gezmemiz lazımdı buralarda. Benim evime ve bahçeme de su bastı. Hayvanlarım da telef oldular."

Reklam
Reklam

TUNCA VE MERİÇ NEHRİ TAŞTI, EKİLİ ALANLAR VE ÇAY BAHÇELERİ SU ALTINDA

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: