Tuncay Özkan: Hıfzı Çubuklu, Ifademi Çarpıtarak Beni Yargılattı

Ergenekon davasının tutuklu sanığı Tuncay Özkan, sanık Hıfzı Çubuklu'nun, Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri olduğu dönemde...

Ergenekon davasının tutuklu sanığı Tuncay Özkan, sanık Hıfzı Çubuklu'nun, Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri olduğu dönemde Adalet Bakanlığı'na baskı yaparak kendisi hakkında, Hilmi Özkök'e hakaret suçlamasıyla dava açtırdığını ileri sürdü. Özkan, "Ben yayında TSK’yı anlamayanlara ‘salaklar’ diyorum ama Hıfzı Paşa, ‘lar’ ekinin üstünü tipeksle çizerek ‘salak’ dedi diye beni yargılattı." dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının duruşmasında Gazeteci Tuncay Özkan savunmasına devam etti. Türkiye’yi ve Türkiye Cumhuriyeti’ni savunduğunu belirten Tuncay Özkan, "Teröre, mafyaya ve yolsuzluklara karşı mücadele ettim. Bu yüzden gazeteci oldum. Sessiz kalan çoğunluğun, yolsuzlukla yoksullaştırılan halkın yanında oldum. İşkencecilere ve katillere, hırsızlara karşı bireyi ve halkı savundum. Zalimlere ve cahillere muhalif oldum. Suçum budur. Muhalifim ve özgürlükçüyüm. O halde suçluyum. Türk hukukuna yazık ediliyor." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Tutuklanıncaya kadar geçen süreçte önce düşüncelerini ve dilini savunduğunu belirten Özkan, "Öldürülmek dahil pek çok yöntemle susturulmak istendim." dedi.

Mütalaada, sahibi olduğu Kanaltürk televizyonunda Ergenekon Terör Örgütü adına kara propaganda yapmakla suçlandığını belirten Tuncay Özkan "Kara, mor ya da tutuncu propaganda yaptığım, hepsi yalan. Kanaltürk televizyonu Türk demokrasisinin yüz akıdır, muhalif medya mensubudur. Kanaltürk, yayınları ve kalitesiyle bağımsız ve özgür duruşuyla tarihe geçmiştir." ifadesini kullandı.

Kanaltürk televizyonunu sattığı için derisini yüzdüklerini belirten Özkan, "Mali baskılardan satmak zorunda kaldım. En iyi parayı Akın İpek verdi. Ona sattım. Örgütün yayın organı ise neden ben buradayım, Akın İpek neden burada değil." diye konuştu.

Sözlerine "Bize suça delil olan bir tek yayın göstersinler." diye devam eden Özkan, "Sadece eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’ün bu davada tanık olarak verdiği ifadesi sırasında dile getirdiği hakaret iddiası vardır. Bununla ilgili olarak Sayın Özkök TCK 301 maddesi kapsamında hakkımda dava açtırmıştır. Zorlayarak açtırdı. Zorlayarak diyorum çünkü Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliği’nin ilk suç duyurusuna Şişli Savcılığı kovuşturmaya yer olmadığına dair karar vermişti." dedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra eliyle tutuklu sanıklardan eski Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu’yu işaret eden Özkan, "Şimdi Ergenekon’un yönetici paşası mı ne, işte orada oturan Hıfzı Paşa, baskıyla Adalet Bakanlığı'na benim hakkımda dava açtırdı. Ben yayında TSK’yı anlamayanlara ‘Salaklar’ diyorum. Ama Hıfzı Paşa, ‘lar’ ekinin üstünü tipeksle çizerek ‘salak’ dedi diye beni yargılattı." ifadelerini kullandı. Özkan, tutuklu sanık Çubuklu'nun Adalet Bakanlığı'na baskı yaparak, davanın açılmasını sağladığını iddia etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: