Tuncel Kurtiz'e 70. yaş onur gecesi

BURSA (İHA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "11. Avrupa Filmleri Gezici Festivali" kapsamında dün akşam usta oyuncu Tuncel Kurtiz'in 70. yaşı onuruna "Sazlı Sözlü Eğlence" adı altında özel bir gece düzenlendi.

Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve duygusal anların yaşandığı gecede, usta oyuncu Tuncel Kurtiz'i, sanatçı dostları da yalnız bırakmadı. Tabutta Röveşata, Usta Beni Öldürsene, Hoşçakal Yarın, İstanbul Kanatlarımın Altında, Duvar, Sürü gibi Türk sinemasının en önemli yapıtlarında başrol oynayan usta sanatçı Tuncel Kurtiz, 70. yaşını yakın sanatçı dostları, çalışma arkadaşları ve Bursalı sinemaseverlerle birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşadı.

Reklam
Reklam

Kurtiz, "Yaşamım boyunca bana verilen en büyük hediye bu gece oldu.Yaşamım boyunca pek çok hediye aldım ama inanın en büyük ve değerlisini bu gece sizler sayesinde aldım. Beni bu mutlu gecemde yalnız bırakmayan sanatçı dostlarım, çalışma arkadaşlarım ve çok değerli Bursalı hayranlarıma çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Tarık Akan, Melike Demirağ, Erkan Oğur, İsmail Hakkı Demircioğlu, Reis Çelik, Mehmet Eryılmaz, Arif Keskiner, Hasan Saltık, Nevzat Şenol, Yavuz Baydar, Ayten Akyıldız, Adil Kaya, Ali Gür, Mehmet Çağçağ, İnci Aral, Ramize Eker gibi ünlü sanatçıların da katıldığı gecede Tuncel Kurtiz'i Alman, İspanyol ve Yunan sanatçı dostları Dan Fainaru, Edna Fainaru, Gracomo Martını, Alon Garbuz, Nesim Ban Joya, Semn Moritz ve Costas Ferris de yalnız bırakmadı. Geceye, Norveç İstanbul Büyükelçisi Hans Wilhelm Longva da katıldı. Tuncel Kurtiz'in hayat arkadaşı Menent Kurtiz, "Yaşamımın en güzel anlamı" diyerek usta sanatçının doğum gününü kutladı.
Usta sanatçının tüm yönleriyle anlatıldığı kısa bir filmin izlettirildiği gecede, sahneye çıkan sanatçılar tek tek Kurtiz ile ilgili anılarını anlattı. Gecede, ünlü sanatçı Melike Demirağ usta sanatçı için "Arkadaş" şarkısını seslendirirken, İsmail Hakkı Demircioğlu ve Erkan Oğur da kısa bir konser verdi. Ünlü keman sanatçısı Cihat Aşkın ise kemanıyla Kurtiz'in sevdiği birbirinden güzel şarkıları seslendirdi.

Reklam
Reklam

Geceye katılan tüm sanatçıların hep birlikte hatıra fotoğraf çektirmesinin ardından, Arap Şükrü Sokağı'nda fasıl düzenlendi.