Tuncel: Sorunu demokratik yöntemlerle çözmeye çalışıyoruz

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Kürt sorununun demokratik, barışçıl yöntemlerle çözümü için mücadele verdiklerini belirtti....

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Kürt sorununun demokratik, barışçıl yöntemlerle çözümü için mücadele verdiklerini belirtti. Tuncel, "Bu mücadelemizi demokratik zeminde kararlı bir biçimde sürdürmeye devam edeceğiz. Bizim bu çabalarımız karşısında siyasi krizlere yeni krizler eklemenin, gerginlikleri ve çatışmayı tırmandırmanın, krizi derinleştirmenin kimseye faydası yoktur." dedi.
Tuncel, kendisi hakkında basında çıkan haberleri yurt dışında bulunmasından dolayı takip edemediğini ifade ederek, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapmayı bir ihtiyaç olarak gördüğünü belirtti.
Tuncey, Diyarbakır’da katılmış olduğu bir halk toplantısındaki mesajlarının kamuoyuna çarpıtılarak yansıtıldığını ve bunun üzerinden bir siyasi gerilim kampanyası başlatılmak istendiğini öne sürdü. Katıldığı programdaki konuşmasında, dikkat çektiği noktanın, bu ülkede yaşanan acılı kayıplar olduğunu ifade eden Tuncel, açıklamasına şöyle devam etti: “Binlerce asker ve dağdaki genç bu savaşta yaşamını yitirmiştir. Bu acı kayıpların bir daha yaşanmaması için herkesin ortak bir barış mücadelesi yürütmesi, özellikle de kadınların örgütlü mücadelesinin bir zorunluluk olduğunu dile getirdim. Kadınların mücadelesi hem erkek egemenliğine karşı hem de savaş politikalarına karşı örgütlü bir mücadeledir. Örnek alınması gerekenin bu olduğunu söyledim. Konuşmamın içeriği ve özü budur. Ama ne yazık ki, bir kısım medya sorma gereği dahi duymadan, yalan yanlış haberlerle, çarpıtılan sözlerle bir karalama kampanyası başlatmıştır. Kamuoyunun yeni kriz ve gerginlik yaratacak, çatışmalı süreci derinleştirecek bu tür provokatif haberler karşısında duyarlı olması ve dikkate almaması büyük önem taşımaktadır."
Acıların herkesin ortak acısı olduğunu vurgulayan Tuncel, “Asker annelerinin de, gerilla annelerinin de acısı hepimizindir. Biz bu acıların bir daha yaşanmaması, barışın örülmesi, Kürt sorununun demokratik, barışçıl yöntemlerle çözümü için mücadele veriyoruz. Bu mücadelemizi demokratik zeminde kararlı bir biçimde sürdürmeye devam edeceğiz. Bizim bu çabalarımız karşısında siyasi krizlere yeni krizler eklemenin, gerginlikleri ve çatışmayı tırmandırmanın, krizi derinleştirmenin kimseye faydası yoktur." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz