Tunceli 72 Mobese İle 24 Saat Gözetlenecek

Tunceli Emniyet Müdürlüğü tarafından kurulan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ile kentin hassas noktaları 24...

Tunceli Emniyet Müdürlüğü tarafından kurulan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ile kentin hassas noktaları 24 saat süreyle 72 kamera tarafından izleniyor.

Tunceli Emniyet Müdürlüğü Şehit Recep Toker Kent Güvenlik Yönetim Merkezi'nin açılışı Vali Mustafa Taşkesen, Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, kurum amirleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışta bir konuşma yapan Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, geçen yıl 4 Eylül tarihinde halı sahaya düzenlenen saldırıyı hatırlatarak, böyle bir sistemin olması durumunda o saldırının önlenebileceğini söyledi. Vali Taşkesen, "Geçen sene 4 Eylül 2011'de bir halı saha baskını oldu. O halı sahayla ilgili herkes dışarı olduğu halde rağmen saldırıyı gerçekleştiren arabayı kimse görmedi. Niye göremedik, Ovacık yolundaki kameramız o an itibariyle bozuk olduğu için göremedik. Dolayısıyla bundan sonra böyle teknik arızalar olabilir ancak daha geniş olanı vatandaşlarımız da bu anlamda bir yükten kurtulmuş olacaklar. Artık onlara niye görmediniz diye bir sitemimiz olmayacak. Kameralarımız görecek. Dolayısıyla da kimseyi sıkıntıya sokmamış olacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Merkez hakkında bilgi veren Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, daha önce hizmetin Telekom tarafından sağlandığını belirterek, "Ancak artık kendi fiber optik kablolarımızla kendi görüntü naklimizi herhangi bir ücret ödemeksizin yapıyoruz. Aylık 35 bin lira gibi bir avantajımız var. Bizim şehrin altında kendi networkümüz var. Görüntülerimizi onlar vasıtasıyla önce buraya sonra ilgili birimlere gönderiyoruz" diye konuştu.

72 kamera ile Tunceli’nin izlendiğini belirten Yılmaz, bunlar içerisinde gece görüş kameralarının da olduğunu söyledi. Yılmaz, "Bu kameraların bir kısmı operatörler vasıtasıyla zoom yapılarak veya 360 derece döndürülerek bulunduğu yerde her biri bir ekip otosu mahiyetinde işlem görmektedir. Ayrıca gece görüş kameralarımız var. Bunlar da şehrin kırsalla buluştuğu noktalarda bizlere çok yardımcı olmaktadır" şeklinde konuştu.

Emniyet Müdürü Yılmaz, Nazımiye, Pülümür, Hozat ve Ovacık gibi hassas ilçelerde de aynı sistemin kurulacağını söyledi. Sistemin çalışması hakkında da bilgi veren Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, halkın güvenliğini sağlarken özel hayatın gizliliğine ve mahremiyete de saygı gösterdiklerini söyledi. Açılışta, sistemi kuran şirket yetkilisine plaket de verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: