Tunceli Saldırısında Annesini Kaybeden Devrim Kıt’ın Feryadı

Tunceli’de teröristler tarafından düzenlenen hain saldırıda hayatını kaybeden Fadime Acar’ın kızı Devrim Kıt, kan ve...

Tunceli’de teröristler tarafından düzenlenen hain saldırıda hayatını kaybeden Fadime Acar’ın kızı Devrim Kıt, kan ve gözyaşı üzerinden barış olmayacağını söyledi.

Hain saldırıda babasıyla yürüyüşe çıkan annesinin hayatını kaybettiğini belirten Devrim Kıt, terör olaylarını kınadı. Tunceli Atatürk Mahallesi’nde ikamet eden ve Fadime Acar’ın 7 çocuğundan biri olan Devrim Kıt, “Artık bu savaş bitsin, masum insanlar ölmesin. Kan dökerek barış olmaz. Annemin günahı neydi? Yürüyüş yaparken öldü. Her gün insanlar ölüyor. Yazık değil mi bu insanlara? İnsan ömrü bu kadar ucuz mu? Her gün analar ağlıyor. Kan üzerinden barış kurulmaz, bu insanlık mı? Gözyaşı üzerine barış olmaz” dedi.

Reklam
Reklam

Öte yandan, patlamada hayatını kaybeden Fadime Acar için yakınları taziye dileklerinde bulunmak üzere kızının evine akın etti. Fadime Acar’ın Malatya Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak detaylı otopsinin ardından yarın Tunceli Cem Evi’nde düzenlenecek olan törenin ardından toprağa verileceği belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: