Tunceli şehidimize askeri tören düzenlendi

Tunceli kırsalında yürütülen operasyon sırasında mayın patlaması sonucu şehit olan Uz.Çvş Ahmet Dağlı için askeri tören düzenlendi

Tunceli'de güvenlik güçleri tarafından yürütülen operasyon sırasında patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ahmet Dağlı için Elazığ'da askeri tören düzenlendi.

Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Zağge kırsalında PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyonda araziye döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ahmet Dağlı için Elazığ 8. Kolordu Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Törene Elazığ Valisi Muammer Erol, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Galip Mendi, Tunceli İç Güvenlik Tugay Komutanı Tuğgeneral Harun Ocaklı, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Bingöl, Emniyet Müdürü Ayhan Buran ile çok sayıda askeri erkan katıldı. 8. Kolordu Komutanlığı'nda yapılan törenin ardından şehidin naaşı askeri uçakla Adana'ya gönderildi. Şehit Piyade Uzman Çavuş Ahmet Dağlı'nın Adana'nın Düziçi beldesinde toprağa verileceği belirtildi.

Reklam
Reklam

Elazığ 8. Kolordu Komutanlığı'na getirilen Dağlı'nın cenazesi, komutanlık bahçesinde hazırlanan katafalka konuldu.

Dağlı'nın öz geçmişinin okunmasının ardından Müftü Peyami Güngör tarafından dua okundu.

Daha sonra ambulansa konulan Dağlı'nın cenazesi, memleketi Osmaniye'ye götürülmek üzere Elazığ Havaalanı'ndan askeri uçakla Adana'ya gönderildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: