Tunceli Valiliği'nden açıklama

TUNCELİ (İHA) - Tunceli Valiliği, güvenlik kuvvetlerini suçlayıcı beyanlarla toplumda infial meydana getirmek isteyenlere meydan vermemek için, bir şahsın '9 Kasım günü mayın patlaması sonucu hayatını kaybetmesi' olayıyla ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, "09 Kasım 2005 günü saat 23.00 sıralarında Merkez Çiçekli bölgesinde güvenlik güçleri bir patlama sesi duymuş, o civarda araştırma yapmış, ancak karanlık nedeniyle patlamanın içeriği tespit edilememiştir. Sabah saatlerinde yeniden başlayan arama tarama sonucu, 'Eski Hozat Yolu' olarak adlandırılan bölgede, araç ve yaya trafiğinin bulunmadığı bir noktada büyük bir çukur açılmış olduğu görülmüş, bu bölgeye yakın bir yerde, açık kimliği araştırmalar sonucu öğrenilen Kamer Özel adlı şahsın, muhtemelen yola patlayıcı madde döşerken bilinmeyen bir nedenle meydana gelen patlama neticesi öldüğü görülmüştür. Olay bölgesinde bulunan diğer örgüt mensuplarınca cesedin ormanlık kesime taşındığı ve cesedin, yakın civarında 1 adet kalaşnikof piyade tüfeği, 2 adet şarjör ve 60 adet fişek ile birlikte saklandığı tespit edilmiştir. Olayın aydınlatılması amacıyla çalışmalar titizlikle sürdürülmekte iken, toplumda infial oluşturmak isteyen bazı şahıs ve kuruluşlarca, güvenlik kuvvetlerini suçlayıcı beyanlarda bulunularak, olay provoke edilmek istenmiştir. Meydana gelen olay sonrası yürütülen araştırma ve incelemeler sonucunda; söz konusu olayın PKK terör örgütüne mensup 5 teröristin yola patlayıcı madde yerleştirirken bilinmeyen bir nedenle patlayıcının infilak etmesi neticesi meydana geldiği, bu teröristlerle birlikte hareket ettiği tespit edilen İ. T. isimli şahsın gözaltına alınması ve yapılan sorgusu sonucu ortaya çıkarılmıştır" denildi.
11 Kasım 2005 günü, Tunceli çarşı merkezinde bulunan Sanat Sokağı'nda bir araya gelen Emek ve Demokrasi Platformu, Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP), Haklar ve Özgürlükler Cephesi (HÖC), Devrimci Halk Partisi (DHP) üyesi 300 kişi, bir basın açıklaması gerçekleştirerek, Kamer Özel'in faili meçhul bir şekilde öldürüldüğünü iddia etmişti.

Reklam
Reklam