Tunceli’de 19 Mayıs Rafting Keyfi

Tunceli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı...

Tunceli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle rafting etkinliği düzenledi.

Tunceli merkeze 15 kilometre uzaklıkta bulunan Dedeağaç Köyünden başlayıp Mavi köprüde biten rafting etkinliğine, çok sayıda bayan ve erkek sporcu katıldı. Rafting öncesi, konuya ilişkin bilgiler verildikten sonra sporcular botlarla Munzur Nehrinin sularıyla mücadeleye başladı.

Erzincan Munzur Fırat Doğa Sporları Derneği`nden de sporcularında katıldığı rafting etkinliğinde sporcular zaman zaman dalgalar yüzünden zor anlar yaşadı. 15 kilometrelik mesafeyi kat eden sporcular, varış noktasına ulaştıklarında alkış ve tezahüratlarla karşılandı.

Reklam
Reklam

Programa katılan ve etkinlik öncesi bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şefik Kara , 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının sadece statlarda düzenlenen programlarla kalmaması için bir hafta sürecek şekilde etkinlik planladıklarını söyledi. Kara, şöyle konuştu:

“Bu gün coğrafi durumu çok iyi olan ilimizde Üniversite, Acil Durum Afet Müdürlüğü ve Gençlik Spor Müdürlüğü ile el birliği yaparak bu işi organize ettik.İnşallah bundan sonrada bu tür organizasyonlar olur. Her şeyi Türk gençliği için yapıyoruz.”

Munzur Nehri'nde rafting yapmanın çok keyifli olduğunu ifade eden Cemal Akbayır, “Harika bir şey tek kelimeyle mükemmel. Bu faaliyete ilk kez katılıyorum. Umarım bu tür etkinlikler her geçen gün daha da gelişir.” diye konuştu.

Erzincan’dan gelerek rafting etkinliğine katıldığını ve ilk kez rafting yaptığını belirten Fatma Tokat ve Ebru Kara ise raftingin çok eğlenceli ve keyifli olduğunu bu tür etkinliklerin devam etmesini istediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: