Tunceli'de 3'nücü köprü protestosu

Tunceli'de İstanbul Boğazı'na yapılacak 3'üncü köprüye Yavuz Sultan Selim adının verilmesi yürüyüşle protesto edildi.

Tunceli'de İstanbul Boğazı'na yapılacak 3'üncü köprüye Yavuz Sultan Selim adının verilmesi yürüyüşle protesto edildi.

İstanbul Boğazı’na yapılacak köprüye Yavuz Sultan Selim adının verilmesi bu akşam Tunceli’de yaklaşık bin kişinin katıldığı yürüyüş ile protesto edildi. Dersim Dayanışması adıyla düzenlenen yürüyüşte, ’Taksim’den Dersim’e direnenler kazanacak’, ’Dersim’de kültürel ve ekolojik Kırım’a hayır’ pankartı açılıp, sloganlar atıldı.

Kent merkezinde başlayan yürüyüş, Yenimahalle’de son bulurken, yürüyüşe geçiş güzergahında toplanan vatandaşlar da destek verdi. Yenimahalle’de toplanan protestocular, davul zurna eşliğinde halaylar çekti.

Reklam
Reklam

Grup adına yapılan konuşmalarda, tarihte Alevileri katlettiği bilinen Yavuz Sultan Selim adınının değiştirilmesi istendi.

Ferit DEMİR/ TUNCELİ, (DHA)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: