Tunceli’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Tunceli’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, çok sayıda kadının katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı.8 Mart...

Tunceli’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, çok sayıda kadının katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki illerden çok sayıda kadın Tunceli’ye geldi. Aralarında BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, DTK Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Aysel Tuğluk, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin’in de bulunduğu binlerce kadın, Devlet Hastanesi önünden kutlamanın yapılacağı Seyit Rıza Meydanı’na kadar yürüdü. Burada günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmaların ardından kürsüye çıkan BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, bu yılki 8 Mart’ın Fransa’da öldürülen 3 PKK’lı kadına ithaf edildiğini belirtti. İmralı sürecini çok önemli gördüklerini kaydeden Kışanak, “İmralı’da başlayan süreci çok önemli görüyoruz. Kürt halk önderi Öcalan’ın İmralı’da başlattığı süreç umuyor ve diliyoruz ki barışa, özgürlüklere ve çözüme giden yolun başlangıcı olsun. Bu yolda biz sizlere güveniyoruz. Her gün bize soruyorlar. Diyorlar ki hükümete güveniyor musunuz? Devlete güveniyor musunuz? Bu defa da bir kandırma, bir hile olmasın bu işin içinde. Biz açıkça söylüyoruz. Biz kendimize, halkımıza, kadınlara güveniyoruz. Kürt halk önderi Öcalan’a güveniyoruz. Bu süreci başarıyla bir çözüme, bir barışa getirebilmek için ciddiyetle çalışıyoruz. Olası hileleri, olası tuzakları, kandırmaları, oyalamaları hep beraber boşa çıkartacağız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Uludere’de hayatını kaybedenlerin ailelerinin de katıldığı etkinlikte Kışanak, Meclis Komisyonu tarafından hazırlanan Uludere raporunu da eleştirdi. Kışanak, “O raporda yazsanız da yazmasanız da biz cevapları ve katilleri biliyoruz” dedi.

Konuşmasında 4. yargı paketini de eleştiren Kışanak, “Açıkça ortada bir halkın özgürlük mücadelesi var, demokrasi arayışı, barış çabası var. Bunu terörist olarak yargılayamazsınız. Bu yasayı değiştirecek, ortadan kaldıracaksınız. Bu halkla barışmak istiyorsanız bu halka terörist demeyeceksiniz. Bu nedenle biz önümüzdeki süreci büyük samimiyet, cesaret ve kararlılıkla yürütmeye hazırız. Muhataplarımıza da siz de aynı ciddiyeti gösterin, aynı kararlılığı gösterin ve gerçekten sorunu çözecek demokratik bir tutum içerisinde olun diyoruz” şeklinde konuştu.

Kışanak, konuşmasının sonunda kadınlara ve genç kızlara zorla evliliklere karşı çıkmalarını ve bu konuda partilerinden yardım almaları çağrısında bulundu. Törenin ardından Fransa’da öldürülen 3 PKK’lı kadından Sakine Cansız’ın mezarı ziyaret edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz