Tunceli'de "Ağır İş Makineleri Operatörlüğü Kursu" Düzenlenecek

Tunceli'de Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında "Ağır İş Makineleri Operatörlüğü Kursu" düzenleneceği bildirildi.

Tunceli'de Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında "Ağır İş Makineleri Operatörlüğü Kursu" düzenleneceği bildirildi.

Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, SODES kapsamında yürütecekleri "Ağır İş Makineleri Operatörlüğü Kursu" ile kentte ihtiyaç duyulan kalifiye operatörlerini yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kursun 5 ay süreceğini belirten Şimşek, teorik ve uygulamalı eğitim verilecek kursa katılacak kursiyerlerin 19 Mart'ta noter huzurunda yapılacak kurayla belirleneceğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Şimşek, şunları kaydetti:

"2012 yılında aynı projeyi yapmış ve 25 kursiyeri başarıyla yetiştirmiştik. Bu yıl da 30 işsiz gencimize kendi atölyemizde pratik ve uygulamalı dozer ve ekskavatör operatörlüğü eğitimleri vererek, onları meslek sahibi yapacağız, ilimize de eğitimli ve yetişmiş eleman kazandıracağız. Kursumuz sonucunda başarılı olan kursiyerlere iş makinesi kullanım belgesi ve sertifikası vereceğiz. Ayrıca kursiyerimize kurs süresince günlük 15 lira ücret ödeyeceğiz."

Muhabir: Haydar Toprakçı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: