Tunceli'de Cem Evinde Iftar Yemeği: Birlik Ve Beraberlik Mesajları Verildi

Tunceli Hacı Bektaş Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği tarafından verilen iftar yemeğinde birlik ve...

Tunceli Hacı Bektaş Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği tarafından verilen iftar yemeğinde birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Tunceli Cem Evi bahçesinde gerçekleşen iftar yemeğine Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, polis memurları ve kurum müdürleri katıldı. Programda söz alan Tunceli Cem Evi Dedesi Ali Ekber Yurt, amaçlarının Alevi ve Sünni kardeşliğini pekiştirmek olduğunu söyledi. Geçmişte Alevi ve Sünniler arasındaki önyargıların yapılan etkinliklerle yıkıldığını dile getiren Yurt, “Bizler Sünni ve Alevi kardeşliğine ve diyaloğa vesile olması dileğiyle böyle bir iftar yemeği düzenledik. Amacımız Türkiye’de bir an evvel Sünni ve Alevi çatışmasının son bulması ve önyargıların yıkılması, bu amaçla bu tür etkinlikleri artırarak bu kaynaşmanın ve tanışmanın bir an evvel oluşmasını istiyoruz. Verdiğimiz iftar yemeğinin amacı da budur” dedi.

Reklam
Reklam

İftar yemeğinin ardından söz alan Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner de cem evinin Sünni vatandaşlara sevgi ve kardeşlik temelinde bir iftar yemeği vermesini çok sevindirici bulduğunu söyledi. Vali Güner, “Bizler devlet olarak vatandaşlarımızın inançlarına, değerlerine önem verdik ve bundan sonra da bu değerleri paylaşmaya devam edeceğiz. Burada bir güzellik var. Alevi kardeşlerimizin Ramazan'ı bizlerle birlikte iftar sofrasında, bizlere ikram ederek bizlerle paylaşmış olması bizim için büyük bir mutluluktur. Ben de mübarek Ramazan ayı münasebetiyle birlik, beraberlik, kardeşlik ve kucaklaşma duygularının güçlendiği ve hatırlandığı gün vesilesiyle cem evi yönetimine, Tuncelili kardeşlerime şükranlarımı iletiyorum” şeklinde konuştu.

Yemeğin ardından Tunceli Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan cem evi dedesi Ahmet Yurt’un portresi ve bir adet Zülfikar, Vali Güner tarafından cem evi dedelerine hediye edildi. Cem evi dedeleri de Vali Güner’e teşekkürlerini iletti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: