Tunceli'de Doğayla Iç Içe Kaplıca

TUNCELİ (AA) - HAYDAR TOPRAKÇI - Tunceli'nin Mazgirt ilçesine bağlı Bağın köyündeki kaplıcalar, doğasıyla ziyaretçilere eşsiz güzellikler sunuyor.

İşletmeci ve ziyaretçilerden kaçak avcılara çağrı Kaplıcanın yaban hayvanları ve etrafındaki el değmemiş doğasıyla bir bütün olduğunun altını çizen Narin, "Bu doğa, bu coğrafya, kınalı kekliğiyle, dağ keçileriyle güzel. Bunlar olmayınca taşlara bakıyorsunuz ve hiçbir anlamı yok. Bu yüzden keçilerimize, kekliğimize, porsuğumuza ve kaya kartallarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Herkesten ricamız, lütfen doğamıza sahip çıkalım" diye konuştu. Narin, dağ keçilerinin kaçak avlanan kişilerce zaman zaman vurulmasına üzüldüğünü sözlerine ekledi. Ziyaretçilerden Taylan Kıllı ise fırsat buldukça havuza girmek ve yaban hayvanlarını fotoğraflamak için kaplıcaya geldiğini belirterek, "Bağın Kaplıcalarında açık havuzda yüzüyoruz aynı anda karşıdaki kayalıklarda dağ keçilerini izliyoruz. Kaçak avcılara sesleniyoruz; lütfen bunları avlamayın, bu görselliği herkes görsün" dedi. Murat Toprakçı da kaplıcaları sık sık ziyaret ettiğini söyledi. Kaplıcada doğal yaşamı izlemek için son derece elverişli bir ortam olduğunu belirten Toprakçı, "Şubat ayının ortasında açık havada havuzda yüzmenin keyfini yaşıyoruz bir yandan da burada dağ keçilerini seyretme şansımız oldu. Kaçak avcılar, burada avlanmaya devam ediyormuş. Kaçak avcılara sesleniyoruz; doğamıza ve canlılarımıza dokunmayın" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: