Tunceli'de Ekmek Israfını Önleme Kampanyası

Tunceli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 'Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası' kapsamında vatandaşları bilgilendirecek.Konuyla ile ilgili...

Tunceli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 'Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası' kapsamında vatandaşları bilgilendirecek.

Konuyla ile ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Dünyamızda açlıkla mücadelenin sürdürüldüğü günümüzde ciddi boyutlara ulaşan ekmek israfı, ülkemizde ve dünyada önemli sosyal ve ekonomik sonuçları olan bir sorun haline gelmiştir. Bu çerçevede, ülkemizdeki ekmek israfının önlenmesi amacıyla Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, 17.01.2013 tarihinde 'Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası' başlatılmış olup; bu kapsamda kampanyanın tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde, etkili bir şekilde yürütülerek hedefine ulaşmasını teminen, 2013/3 sayılı Başbakanlık Genelgesi, 02 Nisan 2013 tarih ve 28606 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.”

Reklam
Reklam

Kampanya ile ilgili İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya; Vali Yardımcısı Eşref Yonsuz başkanlığında Elazığ Toprak Mahsulleri Ofisi Ajansı, Tunceli Üniversitesi Rektörlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, il müftülüğü, ziraat odası başkanlığı, il kültür ve turizm müdürlüğü ve il özel idaresi kurum yetkilileri katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Orhan Kaya, israf edilen ekmeğin parasal değerinin, ihraç edilen buğdayın parasal değerinden daha yüksek olduğunu; bu para ile yüzlerce okul, hastane ve binlerce kilometre yol yapmanın mümkün olduğunu belirterek, kurum olarak 'Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası' çalışmalarının titizlikle yürütüleceğini ifade etti.

Kampanya kapsamında, ilgili kurumlar, sivil toplum ve meslek kuruluşlarınca kampanya kapsamında eğitim, seminer, panel, konferans ve toplantı gibi organizasyonlar tertiplenecek ve söz konusu etkinliklerde; araştırma sonuçlarına, ekmek israfının önlenmesine yönelik kamu spotu gösterilecek, el broşürleri dağıtılacak ve billboardlarda, özellikle otobüs, dolmuş ve taksi duraklarında, toplu taşıma araçları ve benzeri kamuya açık yerlerde yazılı ve görsel bilgilendirme çalışmaları yapılacağı bildirildi. Ayrıca, tam buğday ekmeği tüketiminin faydalarına ilişkin bilgiler verilecek, radyolarda “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası’ kapsamında dikkat çekici duyuru ve bilgilendirmeler gerçekleştirileceği bilgisi de verildi.

Reklam
Reklam

Vali Yardımcısı Eşref Yonsuz, başbakanlık genelgesinde ve işbu emirde belirtilen uygulamaların görev ve sorumluluğunda yürütüleceğini, “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” çerçevesinde toplumun her kesimine yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri düzenleneceğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: